Korona aşısı çocuklarda denenecek

ABD’li ilaç şirketi Pfizer Alman biyoteknoloji şirketi BionTech ile geliştirdiği koronavirüs aşısını 12 ve 12 yaş üstü çocuklarda deneyeceğini ve ailelerden çocuklarını testlere kaydetme konusunda yoğun bir ilgi gördüğünü açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, dünyada yarım milyondan fazla çocuğun Covid-19’a yakalandığı ve semptom göstermeseler bile virüsü çevrelerine bulaştırdığı aktarıldı.

ABD’li ilaç devi Pfizer, Alman BionTech ile geliştirdiği koronavirüs aşısını 12 yaş ve üstü çocuklarda test etmeye başlamayı planladığını ve ebeveynlerin çocuklarını kaydettirmeye ilgi duyduklarını açıkladı. Böylece, ABD’deki çocukları da içeren ilk koronavirüs aşı denemesi gerçekleşecek.

Aşı Araştırma Merkezi direktörü Dr. Robert Frenck, Cincinnati Çocuk Hastanesi’ndeki bir ekibin bu hafta 16 ve 17 yaşlarındaki gençleri aşılamaya başlayacağını ve daha sonra 12 ile 15 yaş arasındaki çocukların klinik deneylere dahil olacağını söyledi.

FDA ONAYLADI

Şirket, internet sitesinde ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) 12 yaşındaki çocukları denemeye kaydettirmek için onay aldığını doğruladı.

KORONAVİRÜS ÇOCUKLARDA ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Dünya genelinde yarım milyondan fazla çocuğa Covid-19 teşhisi konulduğunu belirten Frenck, "Ergenler ve çocuklarda kullanılabilecek etkin bir aşının yeni tip koronavirüs pandemisini kontrol altına almak için kritik olduğunu düşünüyoruz. Hatırlanması gereken önemli şeylerden biri, Covid-19’a enfekte olan çocuklar için ölüm oranının yaşlı yetişkinlere göre daha düşük olmasına rağmen sıfır olmamasıdır. Çocuklarda var olmayan bir enfeksiyon değil. Çocuklar bu nedenle ciddi bir hastalık geliştirebilir ya da ölebilir” ifadelerini kullandı.

Korona aşısı çocuklarda denenecek ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona aşı çalışmaları çocuklarda covid
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.