Korona Antarktika'ya da sıçradı

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından neredeyse 1 yıl sonra virüs Güney Kutbu'na ulaştı. Antarktika'da Şili'ye ait bir araştırma üssünde çalışanlarda virüs görülmesiyle korona tüm kıtalara yayılmış oldu

Antarktika, koronavirüsün ulaşamadığı tek kıtaydı. Bunda en büyük etken, Güney Kutbu'na ev sahipliği yapan devasa kıtada kalıcı yerleşim yerleri bulunmamasıydı. Ancak birçok ülkeye ait araştırma üsleri her yıl binlerce araştırmacı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapıyordu. Bu önemli bir risk faktörüydü ve yaklaşık bir yılın sonunda orası da virüsle tanıştı.

Antarktika'nın ilk vakaları, Güney Amerika ülkesi Şili'den geldi. Şili'ye ait bir araştırma üssünde 36 çalışanın PCR testleri pozitif çıktı. Şili hükümeti, pozitif vakaların Punta Arenas şehrine tahliye edildiğini ve karantinaya alındığını duyurdu.

ÜSSE DESTEK VEREN GEMİDE DE RASTLANDI

CNN'de yer alan habere göre: Şili ordusu, Antarktika üslerin destek veren bir gemide de mürettebattan 3 kişinin pozitif çıktığını açıkladı.

Antarktika'da üssü bulunan ve araştırma yapan ülkeler, salgının başından bu yana kıtayı virüsten korumak için oldukça çaba harcadı. Bu uğurda devam eden tüm araştırma projeleri durduruldu, bilim insanları çalışmalarını askıya aldı.

 

Korona Antarktika'ya da sıçradı ile ilgili etiketler Şili antartika kıta
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.