KORKUT hava savunma sistemi seri üretime geçti!

Korkut sisteminin, Aselsan'ın yükümlülüğünde, açıklanmayan sayıda üretimine kararı verildiği öğrenildi.

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı için üretilen zırhlı araç üzerine monteli Korkut; radar kontrollü, ikiz 35 mm uçaksavar makineli top sistemi. Sisteminin başarıyla süren denemelerinin ardından, seri üretim kararı verildi. Korkut sistemi, Aselsan yükümlülüğünde, açıklanmayan sayıda üretim kararı verildiği öğrenildi.

Projede sistemin elektronik kısmını da gerçekleştiren Aselsan, yüklenici olarak da rol alacak. Sistemin üzerine monte edildiği Zırhlı Savaş Aracı (ACV-30) platformundan sorumlu olarak da FNSS. FNSS’nin %51’i Nurol Holding’e ait. % 49’u da İngiliz BAE Systems’in. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) da sistemin Alman Rheinmetall lisanslı 2x35mm silahını ve mühimmatını sağlayacak.

korkut2

33 MM TOP

Korkut’un 35 mm silahı, MKEK tarafından lisans altında üretilen iki adet Alman Rheinmetall Hava Savunma makineli topu. Bu top yabancı değil. İsviçre kökenli Oerlikon Contraves. Bu şirket bir süre önce 2009’da Alman Rheinmetall’e geçti. MKE şimdi onun lisansıyla bu silahı üretiyor. Korkut, 35 mm mühimmatın, 15 saniyeden kısa bir sürede yeniden doldurulmasını sağlayan otomatik, bağlantısız mühimmat besleme sistemi kullanıyor.

3-D ARAMA RADARI

Sistemde en üste monte edilmiş bir 3-D arama radarı var. Ayrıca, elektronik karşı önlemler (ECM) etkinliği olduğunda, yararlı olan bir elektro-optik (EO) hedef algılayıcı sistemine de sahip. Sistemde bir de IFF (dost düşman ayırma” bölümü var.

UÇAK,HELİKOPTER VE İHA'LARI AVLAYACAK

Korkut, hedefleri 3 boyutlu radar ve EO sensör bölmesi vasıtasıyla izler, hedef menzil dahilindeyken ateş açar. Korkut, yüksek hızlı savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları ve uzaktan fırlatılacak füzeleri makineli topuyla avlamak üzere dizayn edildi.

MENZİLİ 4 KM

Etkin menzili 4000m. Korkut, ayni zamanda amfibik bir araç, suda gidebiliyor, hareket halinde ateş edebiliyor. Gelişmiş algoritmayla etkin hava savunması yapıyor. Korkut mekanize birliklerin hava savunmasını ve kritik noktalarda alçak irtifa hava savunması yapıyor.

KORKUT hava savunma sistemi seri üretime geçti! ile ilgili etiketler Korkut savunma sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.