Korkunç kazanın nedeni yıllar sonra ortaya çıktı: Pilotun 'sigara keyfi' 66 kişiyi öldürdü

Fransa'dan Mısır'a gitmek için kalkan bir uçak 2016 yılında düşmüş ve 66 kişi hayatını kaybetmişti. Korkunç kaza sonrası yapılan incelemeler sonucunda kazanın nedeni ortaya çıktı. 66 kişinin hayatını kaybettiği kazanın, pilotun kokpitte sigara içmesinden kaynaklı olduğu tespit edildi.

2016 yılında Paris'teki Chaerles de Gaulle Havalimanı'ndan Mısır'ın Kahire şehrine gitmek için havalanan EgyptAir'in MS804 sefer sayılı uçağı Yunanistan’ın Girit Adası’nın güney kesiminde düşmüştü. 2016 yılının Mayıs ayında meydana gelen kazada 66 yolcu ve uçağın mürettebatı hayatını kaybetmişti.

Korkunç kazanın nedeni yıllar sonra ortaya çıktı: Pilotun 'sigara keyfi' 66 kişiyi öldürdü

Uçakta kimliği tespit edilen 1 İngiliz, 12 Fransız, 30 Mısırlı, 2 Iraklı ve 1 Kanadalı yolculuğunu olduğu açıklanmıştı. Yetkililer uçağın 'ölüm sarmalına' düşmeden önce şiddetli dönüşler yaptığını söylemişti.

Korkunç kazanın nedeni yıllar sonra ortaya çıktı: Pilotun 'sigara keyfi' 66 kişiyi öldürdü - Resim : 2

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ardından ABD Donanması'nın da dahil olduğu büyük bir arama-kurtarma görevinin ardından uçağın karakutusu Yunanistan’da bulunmuştu. Karakutu üzerinde yıllarca devam eden çalışmanın sonucunda soruşturma tamamlandı ve kazaya uçağın pilotun kokpitte yaktığı sigaranın acil durum maskesinden sızan oksijenle tepkimeye girerek bir patlamaya yol açtığı açıklandı.

Havacılık uzmanları tarafından hazırlanan ve Paris'teki Temyiz Mahkemesine gönderilen bir rapora göre, Mısırlı pilotların kokpitte sigara içtikleri biliniyordu çünkü bu uygulama kazanın yaşandığı anında yasak değildi.

Korkunç kazanın nedeni yıllar sonra ortaya çıktı: Pilotun 'sigara keyfi' 66 kişiyi öldürdü ile ilgili etiketler Mısır Fransa Pilot sigara uçak kazası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.