Korkulan oldu! Koronavirüs hücrelerde gizleniyor

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınında tedavi yöntemleri ve karantina uygulamalarıyla örnek gösterilen Güney Kore'de hastalığı atlatıp taburcu edilen 51 kişide yeniden ölümcül virüse rastlandı. Uzmanlar, insan vücudunda minimum düzeyde kalan virüsün zaman içinde yeniden aktifleştiğini açıkladı.

İlk olarak Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını, 1 milyon 350 binden fazla insana bulaştı.

Hastalık nedeniyle 76 binden fazla insan da hayatını kaybetti. Koronavirüs salgınını hızlı bir şekilde kontrol altına alan Güney Kore'den endişe verici bir haber geldi.

KORONAVİRÜS HORTLADI!

Ülkenin Daegu kentinde koronavirüsü atlatıp hastaneden taburcu edilen kişilerde yeniden koronavirüsün tespit edildiği açıklandı.

NTV'de yer alan habere göre, yetkililer şimdiye kadar 51 kişinin yeniden hastalandığını duyurdu.

YENİDEN ENFEKTE OLMADILAR

Kore Hastalık Kontrol Merkezi'nde görev yapan araştırmacılar hastaların yeniden enfekte olmadıklarını düşünüyor.

Doktorlar iyileşen hastaların hücrelerinde düşük seviyede virüs kaldığını ve bu virüslerin daha sonra yeniden aktifleştiğini aktardı.

Konuya ilişkin yorumda bulunan uzmanlar yeni sonuçların "yanlış pozitif" ya da ilk taburcuya neden olan testlerin "yanlış negatif" olabileceğini aktardı.

Ülkede şimdiye kadar 10 bin 331 corona virüs vakası tespit edildi. Hastaların 6 bin 694'ü iyileşirken 192 kişi de kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Korkulan oldu! Koronavirüs hücrelerde gizleniyor

DAHA ÖNCE DE İYİLEŞENLER HASTALANMIŞTI

Salgının kaynağı Çin'deki Vuhan kentindeki doktor raporlarında, hastalığı yendiği belirtilen kişilerin yüzde 10'unda yeniden virüs semptomları görülmüştü.

Çin resmi televizyonundaki habere göre, ilk corona virüs vakasına tanı konulan Tongji Hastanesi'nden taburcu edilen 145 hastanın 5'inin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bu hastanede yeniden yakalanma oranı yüzde 3 iken, Vuhan kentindeki başka tedavi merkezlerinde oran yüzde 10'a kadar çıktı.

Korkulan oldu! Koronavirüs hücrelerde gizleniyor ile ilgili etiketler Güney Kore Koronavirüs Korona Karantina hasta iyileşme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.