Koranavirüsü yenen doktor Köse kızını sınavda yalnız bırakmadı

Koronavirüs ile mücadele ederken, salgın hastalığa yakalanan ve yoğun bakımda haftalar süren tedaviden sonra hayata tutunan, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Köse’den kızına güzel bir sürpriz geldi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Salgın hastalıkla mücadele, teşhis ve tedavi ederken koronavirüs kaparak rahatsızlanan çok sayıda doktor yaşamını yitirdi. Bir çok doktor da, koronavirüsü güçlükle yenerek hayata tuttundu.İşte bu doktorlardan biri de, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nin sevilen doktorlarından Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Köse oldu. Doktor Köse, Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından hastalıkla enfekte olan ilk sağlık çalışanlarından biri olmuştu.

KIZININ LGS SINAVI  İÇİN EDİRNE'YE GİTTİ

Koronavirüs ile mücadelesini kazanan ve tamamen iyileşen Doktor Selçuk Köse, hastaneden çıktıktan sonra, ilk kez Edirne’de annesi Filiz Gültekin ile yaşayan kızının yanına gitti. Doktor Selçuk Köse, kızı Tilbe Nil'in Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için sürpriz yaptı. Koronavirüs ile hastalıktan sonra ilk kez buluşan baba ile kızı, dünkü sınav sonrası, bugünde beraber babalar gününü kutladı. 

BABASINI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDI 

SuperHaber’in edindiği bilgilere göre, Tilbe Nil, Liseye Geçiş Sınavı’na girecekti ve evden çıkmaya hazırlanıyordu.Tilbe Nil, bu sırada babası doktor Selçuk Köse’yi karşısında görünce büyük bir şaşkınlıkla hemen boynuna atladı ve uzun süre sarılarak öptü. Baba kız, beraber sınav yerine gittiler. Babasının gelmesi ile büyük moral bulan Tilbe Nil’in, sınavda bütün soruları kısa zamanda ve doğru olarak işaretledi. 

“BABA KIZ ÇOK MUTLUYUZ!”

Günü beraber geçiren doktor Selçuk Köse ile kızı Tilbe Nil, bugün babalar gününde tekrar buluştu. Doktor Selçuk Köse, SuperHaber’e yaptığı konuşmada, "Hastalıktan sonra ilk kez görüştük. Birbirimizi çok özlemiştik. LGS sınavı için sürpriz yaptım. Babalar Günü’nü de beraber geçirdik.Baba kız çok mutluyuz.” dedi. Tilbe Nil’de babasının yanında olmasından dolayı çok mutlu olduğunu, bunun sınavına da olumlu yansıdığını ifade ederek, ”Babamın hastalığı sırasında çok üzüntülü günler geçirmiştim. Allah onu bize bağışladı. Sınav günü de bana en baba sürprizi yaptı.Sınav öncesi büyük moral oldu. Bugünde babalar gününde beraberiz. Çok mutluyum.” dedi.

ŞEHİT MESLEKDAŞLARINI ANDI

Doktor Selçuk Köse, sosyal medya hesabından koronavirüs ile mücadele ederlerken yaşamını yitiren meslektaşlarını anarak, duygusal bir mesaj yayınladı.Doktor Köse mesajında, ”Babalar günü, insanın boğazı düğümleniyor. Bu süreçte mesleğini yapmak ve insanlarımızı sağlığına kavuşturmak uğruna kendi hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Beni de çocuklarıma bağışladığı için Allah'a şükrediyorum.” ifadelerde bulundu. 

İLK SUPERHABER DUYURMUŞTU!

Doktor Köse, koronavirüsü kaptıktan sonra görev yaptığı hastaneye yatırıldı. Ancak, doktor Köse’nin 17 Mart’ta durumu ağırlaştı ve yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlandı. Durumu gittikçe kötüleşen ve verilen tüm destekleyici tedavilere rağmen hiçbir yanıt alınamayan doktor Köse için, dünyada henüz deneme aşamasında olan mezenkimal kök hücre nakli uygulandı. Ancak bu tedaviden de tam olarak yanıt alınamadı. Bu kez sevenleri ve arkadaşları seferber oldu ve koronavirüs tedavisi için Çin’de de kullanılan ancak o tarihlerde henüz Türkiye’de bulunmayan ‘Favipiravir’ etken maddeli ilacı bulabilmek için duyurular yapıldı. Bunu ilk olarak Süperhaber duyurmuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALAMIŞTI 

Doktor Selçuk Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insifiyatini Dünya Sağlık Örgütü’nden gelecek 'olur' cevabını beklemeden attığı imza ve Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye’deki hastalarda kullanılmak üzere ithal edildi. 23 Mart’ta Türkiye’ye de getirilen ilacın ilk verildiği hastalardan biri oldu. Doktor Selçuk Köse, 19 ve 21 Mart’ta sonuçları pozitif çıkan testleri 3 Nisan’da negatifi gösterdi ve solunum cihazından çıkarılmıştı. Ancak bir kaç gün sonra solunum cihazından ayrılan, durumu kötüleşince tekrar entübe edilen Selçuk Köse, 7 Nisan’da cihazdan tamamen ayrılmıştı.

 

Koranavirüsü yenen doktor Köse kızını sınavda yalnız bırakmadı ile ilgili etiketler LGS Edirne Selçuk Köse kızı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.