Köprüye bu kez kimin bayrağı asılacak? Fenerbahçe'nin mi, Beşiktaş'ın mı?

Artık bir gelenek haline geldi... Köprüye Süper Lig'de şampiyon olan takımın bayrağını asmak... Hafta sonu Beşiktaş kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek... Gelenek devam ettiğinde de bayrağını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asacak... Diğer yanda ise basketbolda gelen Avrupa'nın en büyük kupasındaki şampiyonluk var... Yani Fenerbahçe de bayrağımı şehitlerin köprüsünde görmek istiyorum diyebilir... Böyle bir durumda nasıl davranılacağına kim karar verecek? Valilik mi, belediye mi, Karayolları mı?

Artık bir gelenek haline geldi... Köprüye Süper Lig'de şampiyon olan takımın bayrağını asmak...

Hafta sonu Beşiktaş kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek... Gelenek devam ettiğinde de bayrağını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asacak...

Diğer yanda ise basketbolda gelen Avrupa'nın en büyük kupasındaki şampiyonluk var... Yani Fenerbahçe de bayrağımı şehitlerin köprüsünde görmek istiyorum diyebilir...

Böyle bir durumda nasıl davranılacağına kim karar verecek? Valilik mi, belediye mi, Karayolları mı?

besIiktasI_bayrak

KÖPRÜYE BAYRAK ASMA GELENEĞİ

Zaman zaman birkaç kendini bilmez çıkıp, bayrağı indirmeye kalksa da şampiyonun bayrağının yeni sezona kadar boğazın suları üzerinde dalgalanmasına herkes saygı duyar.

Sadece boğazda mı? Hayır. Mahallede de bayraklar açılır, işyerlerinde de… Özellikle esnaflar arasında güzel bir futbol muhabbetinin konusudur…

Bu sene köprüye kimin bayrağı asılacak? Bir yanda basketbolda Avrupa şampiyonu Fenerbahçe, diğer yanda futbolda Süper Lig’in muhtemel şampiyonu Beşiktaş…

Basketbol şampiyonlarının köprüye bayrak asma geleneği yoktur. Lakin, bu kez vaziyet farklı. Çünkü ortada uluslararası büyük bir başarı söz konusu.

Haliyle Fenerbahçeliler bayraklarının köprüde dalgalanmasını isterlerse buna “Hayır” denilemez.

fenerbahcIe

DOSTLUĞA VESİLE OLABİLİR

Diğer yanda da bir futbol geleneği var. Bu ‘çakışma’ pekala güzel bir dostluk hareketine de vesile olabilir.

Madem ki ‘ezeli dostluk’ var, o halde şampiyon olması halinde üç köprüde Beşiktaş’ın siyah beyazlı bayrağıyla Fenerbahçe’nin sarı lacivertli bayrağı yan yana dalgalansın.

Kulüplerimiz başarılarında birbirini tebrik etme olgunluğunu henüz gösteremiyor ama köprüye birlikte bayrak çekerek, en azından toplum öncülük yapabilir.

KARAYOLLARI YETKİLİ

Köprüye bayrak asma iznini Karayolları Genel Müdürlüğü veriyor. Önümüzdeki günlerde karşılarına bir ‘bayrak’ mevzusu çıkarsa bunu ‘krize’ değil, bir centilmenlik fırsatına çevirebilir.

Her maç öncesi takımları önlerinde ‘SAYGI’ yazan formalar giyen küçük çocuklarla seremoniye çıkıyorlar. Kulüpler, bunun, çocuk masumiyetinin arkasına sığınılan göstermelik bir görüntü olmadığını göstersinler artık.

Köprüye bu kez kimin bayrağı asılacak? Fenerbahçe'nin mi, Beşiktaş'ın mı? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Fenerbahçe Beşiktaş şampiyon bayrak
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.