Köprülerdeki trafiğin arkasından ‘deney’ çıktı!

Boğaz köprülerinde yıllardır uygulan 'ek şerit uygulaması' hafta başında iptal edildi. Trafik yoğunluğuna neden olan ve sürücüleri isyan ettiren iptalin arkasından ise Avrasya Tüneli ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'zoraki yöneliş' için yapılan bir deney çıktı.

İstanbul'un iki yakasını bağlayan 3 köprüden; 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yıllardır trafiği rahatlatmak için yapılan ‘ek şerit' uygulaması geçtiğimiz pazartesi günü askıya alınmıştı. Sürücülerin iptal edilmesinden bir hayli şikayetçi olduğu uygulamanın arkasından ise UKOME’nin ‘deneyi’ çıktı.

Radyo Trafik’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yetkilileri geçtiğimiz ay açılan Avrasya Tüneli ile İstanbul’un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki araç trafiğini ‘test etmek’ için iki köprüdeki ek şerit uygulamasını askıya aldıklarını bunun da önümüzdeki haftaya kadar süreceğini belirttiler. Yetkililer; 15 günlük ‘kasıtlı’ yoğunluğun, üçüncü köprü ile tünele nasıl yansıdığının ortaya çıkmasının ardından, yeni önlemlerin de gündeme gelebileceğini kaydettiler. Yani sürücüleri isyan ettiren ‘ek şerit uygulamasının iptalinin’ diğer güzergahlar için kalıcı olabileceği bildiriliyor.

EK ŞERİT UYGULAMASI NEDİR?

Uygulamada; sabah saatlerinde yoğun olmayan ‘Avrupa-Anadolu' istikametindeki bir şerit ‘Anadolu-Avrupa' yakasına veriliyor, akşam saatlerinde de tersi düzenleniyordu.

Köprülerdeki trafiğin arkasından ‘deney’ çıktı! ile ilgili etiketler Trafik körü
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.