Uğur Meleke: Direkt seri penaltılara geçilmeli

Uğur Meleke: "Bir de şu herkese ekstra yük olan 30 dakikalık uzatma uygulamasından da vazgeçmek gerek sanki. Bu ekstra 30 dakika, hem yorgun futbolcuların, hem de sakatlık endişesi yaşayan teknik adamların kabusu. Oysa normal süre berabere bittiğinde direkt penaltı atışlarına geçilse sanki kupanın heyecanı bir kademe daha artacak."

Süper Lig'de takım sayısının 21'e yükselmesi ve pandemi şartlarının yanı sıra Haziran ayında Avrupa Şampiyonası'nın oynanacak olması nedeniyle Türk futbolunda ilk kez sıkıştırılmış bir fikstür uygulanıyor. Haftada 3 maç yapan takımlarda yorgunluk, sakatlık ve koronavirüs vaka sayıları nedeniyle hemen hemen her maçın farklı bir senaryosu oluyor.

Bu yoğun maç trafiği ve bilinmezlik, her maç sonu teknik adamların görüşlerine de yansıyor. Takımlar adeta kazandıklarında sevinmeye, kaybettiklerinde üzülmeye zaman bulamıyor. Son olarak Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor'u eleyip yarı finale çıktıkları maçın ardından basın toplantısında hiç Kupa hedeflerinden söz etmemesi bunun en yakın örneği oldu. Yalçın, "Çok zor bir periyot bizi bekliyor. Ligin devamında 17 lig maçı var. 1 tane de kupa dersek, 18 maç oynayacağız. Nisan ayında, mayıs ayında, 1,5 ayda 15'e yakın maç var. Tekrar böyle bir periyot devam edecek o bölümde. İnşallah o bölüme sakatsız, tam kadro bir şekilde gireriz. Şu an da tek temennim bu'' sözleriyle Kupa'dan çok yoğun tempoyu düşündüğünü açıkça dile getirdi.

KUPA ÖNEMSENMİYOR MU?

Hürriyet yazarı Uğur Meleke, Konyaspor-Beşiktaş maç kritiğinde Kupa maçlarında uzatmanın ortadan kalkmasını ve maçlar berabere biterse direkt penaltı vuruşlarına geçilmesi gerektiğini savundu. 

"Avrupa Ligi ödülünün de etkisiyle, Türkiye Kupası’nın her geçen sene daha izlenilir hale geldiğini düşünenlerdenim. Önce dünyada eşi benzeri olmayan grup uygulaması garabetinden kurtulduk. Sonra da (pandemi sebepli olsa da) tek maçlı eliminasyon heyecanı geldi turnuvaya. Keşke TFF, bu tek maçlı eliminasyon düzenini kalıcı hale getirse...

Bir de şu herkese ekstra yük olan 30 dakikalık uzatma uygulamasından da vazgeçmek gerek sanki. Bu ekstra 30 dakika, hem yorgun futbolcuların, hem de sakatlık endişesi yaşayan teknik adamların kabusu. Oysa normal süre berabere bittiğinde direkt penaltı atışlarına geçilse sanki kupanın heyecanı bir kademe daha artacak."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Uğur Meleke: Direkt seri penaltılara geçilmeli ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Ziraat Türkiye Kupası Uğur Meleke
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.