Konya'daki faciadan bir acı haber daha geldi: Ölü sayısı 6 oldu! İşte kimlikleri...

Konya- Aksaray Karayolu'nda buzlanma nedeniyle şarampole devrilen tur otobüsünde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıkarken kimlikleri de belli oldu.

İzmir'den Kapadokya'ya gezi için gidenleri taşıyan Mercedes marka tur otobüsü Konya - Aksaray karayolunun 47. kilometresinde tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

ÇOK SAYIDA EKİP OLAY YERİNDE

Kaza yerine ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalmalarına aşlarken, sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

 

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Polis ve jandarma geniş güvenlik tedbirleri alarak karayolunu trafiğe kapattı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 42 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

 

ŞOFÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Konya'da, 3'ü kadın, 5 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı kazada, tur otobüsünün şoförü Metin Çetintaş ile kimliği açıklanmayan yedek şoför gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ''Konya -Aksaray yolu 50'nci kilometresinde sabah saat 06.38 sularında 2 şoför, 45 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün tek taraflı trafik kazası neticesinde 5 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz koordinesinde olay yeri işlemleri, adli işlemler ve otopsi işlemleri için 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Kazaya karışan otobüsün 2 şoförü yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır'' denildi.


KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU!

Korkunç kazada Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçıl, Büşranur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan hayatını kaybetti.

BAKAN SOYLU, YARALILARLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Konya Valisi Vahdettin Özkan da hastanedeki yaralıları ziyaret edip, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Özkan'ın ziyareti sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaralılarla telefonda görüşerek, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Konya'daki faciadan bir acı haber daha geldi: Ölü sayısı 6 oldu! İşte kimlikleri... ile ilgili etiketler Konya kaza Aksaray Otobüs tur kimlik
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.