Konya'da art arda 3 korkutan deprem: En büyüğü 4.7 büyüklüğünde!

Gelen son dakika bilgisine göre Konya’da birer dakika arayla 4.7, 4.0 ve 4.1 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Korku yaratan depremlerde gelen ilk bilgiye göre can ya da mal kaybı yaşanmadı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 18.51 sıralarında Tuzlukçu ilçesi merkez üssü olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği, 7 kilometre olarak bildirildi.

Öte yandan, saat 18.52’de 4.0, 18.53’de de 4.1 büyüklüğünde yine Tuzlukçu ilçesi merkezli üçüncü bir deprem daha meydana geldi. Depremlerin Tuzlukçu'ya yakın olan Akşehir, Yunak, Çeltik gibi ilçelerde de hissedilirken, kent merkezinde hissedilmedi.

Konya'da art arda 3 korkutan deprem: En büyüğü 4.7 büyüklüğünde!

SOYLU: AN İTİBARİYLE OLUMSUZ DURUM YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da sosyal medyadan, ”Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde, saat 18.51'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir durum söz konusu değildir. Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

VALİLİK: CAN MAL KAYBI YOK

Konya Valiliğiden yapılan açıklamada ise, ”Konya ili Tuzlukçu ilçemizde 4,7 şiddettinde, 7 km derinlikte deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

KAYMAKAM YEŞİLYURT: BİRKAÇ EVDE ÇATLAK VAR

Kaymakam Ahmet Yeşilyurt, şu anda ilçede herhangi bir can ve mal kaybı bulunmadığını ifade ederek, birkaç evde çatlak bulunduğunu, ekiplerin sahada seferber olduklarını belirtti.

Yeşilyurt, "Sadece bu Mevlütlü Mahallesi’nin yakınında olan Koraş Mahallesi’nde bir iki evde çatlağımız mevcut. Merkezde de bir evde küçük çatlağımız mevcut. Onun da nedeni; ilçemizdeki evlerin kerpiç olmasından dolayı bir takım çatlaklar var. Biz o evdeki vatandaşlarımızı her ihtimale karşı evlerinde bu gece yatırmıyoruz. Ailelerinin, kardeşlerinin, anne babalarının yanına yönlendiriyoruz." diye konuştu.



(İHA)

Konya'da art arda 3 korkutan deprem: En büyüğü 4.7 büyüklüğünde! ile ilgili etiketler deprem Son dakika Tuzlukçu Konya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.