Konya'da akşam vakti şiddetli deprem!

AFAD, Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer herhangi bir olumsuz durumun henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18:06'da 5 büyüklüğünde deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) duyurduğu sarsıntı, yerin 7.24 kilometre derinliğinde oluştu.

 

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5.1 OLARAK GEÇTİ

Kandilli Rasathanesi de merkez üssünü Çandır-Selçuklu olarak duyurduğu depremin büyüklüğünün 5.1 olduğunu belirtti. Kandilli ayrıca, sarsıntının yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi. 

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer de Selçuklu'daki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezer'in Twitter'daki hesabından paylaşımı şöyle:

"Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ülke TV canlı yayınına bağlanarak Selçuklu ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilgi verdi. Altay yaptığı açıklamada, "İlk tespitlerimize göre can ve mal kaybı yok. Sadece yakın mahallelerimizde ufak tefek sıva çatlaklarının olduğuna yönelik bir bilgi var. AFAD'a yada bize ulaşmış herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz sahada incelemelerde bulunuyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: KONYA'MIZA GEÇMİŞ OLSUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

Konya'da akşam vakti şiddetli deprem! ile ilgili etiketler Konya Selçuklu AFAD deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.