Konya Büyükşehir’den Kadir Mısıroğlu videosu

Tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu'nun 5 Mayıs 2019’da 86 yaşında vefat etmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Sevenlerinin Twitter’da binlerce mesajla andığı Mısıroğlu için bir video hazırlatan Konya Büyükşehir Belediyesi videoyu, "Vefatının sene-i devriyesinde Kadir Mısıroğlu'nu rahmet ve dua ile anıyoruz." mesajıyla paylaştı.

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu vefatının 2. yıl dönümünde dualarla yâd ediliyor. Yaşamı boyunca 61 eser kaleme alan ve kendine has üslubuyla tarih ilmini milyonlara sevdiren Mısıroğlu, Sebil Yayınları’nın da kurucusuydu. Mısıroğlu, 5 Mayıs 2019’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UNUTMADI

Sevenlerinin Twitter’da binlerce mesajla andığı Mısıroğlu için Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bir paylaşım yapıldı.

Konya Büyükşehir’den Kadir Mısıroğlu videosu

Büyükşehir'in resmi hesabından yapılan paylaşımda "Vefatının sene-i devriyesinde Kadir Mısıroğlu'nu rahmet ve dua ile anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

Osmanlı tarihi üzerine araştırmalar yapan, Cumhuriyet dönemine ilişkin çıkışlarıyla bilinen tarihçi Kadir Mısıroğlu, 1933 yılında Trabzon'da dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini Akçaabat'ta tamamlayan Mısıroğlu, liseyi Trabzon'da okudu. 1954'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. İstanbul'da uzun yıllar başta Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere birçok dava adamı, alim, tarihçi ve edebiyatçının sohbetinde bulundu.

1964'te ilk eseri "Lozan, Zafer mi, Hezimet mi?" kitabını kaleme aldı. Aynı yıl Sebil Yayınevini kurdu.

12 Eylül darbesinden sonra Milli Selamet Partisi Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince arkadaşlarıyla birlikte yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından da çıkarılan Mısıroğlu, İngiltere'ye iltica etti. 11 yıl gurbette yaşadıktan sonra 1991'de Türkiye'ye dönüş yapan Mısıroğlu tarih üzerine çalışmalarına ağırlık verdi.

Cesur ve kendinden emin konuşmaları, ezber bozan cevaplarıyla hafızalara kazınan Kadir Mısıroğlu, 5 Mayıs 2019'da tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde vefat etti. Cenazesi, Üsküdar'daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii haziresine defnedildi.

Konya Büyükşehir’den Kadir Mısıroğlu videosu ile ilgili etiketler Kadir Mısıroğlu Yazar tarihçi konya büyükşehir belediyesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.