Konut satışlarında rekor artışla kampanya hedefine ulaşıldı

Türkiye genelinde Haziran ayında 119 bin 413 adet konut satışı gerçekleşti. Haziran ayı konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre % 22 oranında bir yükseliş gözlendi.

 KONUTDER olarak bu artışta, GYODER ve İNDER ile birlikte 15 Mayıs ile 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz 'Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak' kampanyası etkili oldu. Konut alıcısı ve yatırımcılar, yüzde 0.98 faiz oranına ek olarak sunduğumuz yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim fırsatını iyi değerlendirdi ve özellikle kredili konut satışlarında artış yaşandı.

  “VATANDAŞ KONUTTA HAREKETE GEÇTİ, BANKALAR DA FAİZİ YÜZDE 1’İN ALTINA DÜŞÜRMELİ”

İpotekli satışlara baktığımızda da 47.648 konut satışı ile 2017 yılının Haziran ayına göre yüzde 35 oranında artış yaşandığını görüyoruz. Bir önceki Mayıs ayı ipotekli satışlarıyla karşılaştırdığımızda yüzde 29’luk bir artış, birinci el satışlarında da yaklaşık yüzde 3’lük bir artış söz konusu. İstanbul’da da ipotekli satışlarda bir önceki Mayıs ayı ile karşılaştırdığımızda yaklaşık yüzde 28’lik bir artış, birinci elde de yaklaşık yüzde 8’lik artış gerçekleşti. Faizler psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına inince ev alma talebini erteleyen vatandaşların ve yatırımcıların harekete geçtiğini bu yaptığımız kampanyayla beraber bir kez daha görmüş olduk. Kamu ve özel bankalar elini taşın altına koyarak konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına muhakkak çekmelidirler.

 “2018’DE YABANCIYA SATIŞTA REKOR KESİN”

 Yabancıya konut satışı rekor seviyesinde artarak devam ediyor. 2017 yılının Haziran ayına göre yüzde 7 oranında artış ile 2 bin 60 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancı yatırımcının ülkemize olan ilgisi her geçen gün artıyor. 2018 yılını rekor konut satışıyla kapatacağımızı düşünüyorum. Ülkemize çok ciddi döviz girdisi sağlayan yabancıya konut satışını artırmamız şart. Yabancı yatırımcı vatandaşlık hakkına 1 milyon dolarlık gayrimenkul aldığında kavuşuyor. Gayrimenkul sektörü olarak bizler bu rakamın 300 bin dolar civarına düşürülmesini talep ediyoruz.

“GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ORTADAN KALKACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde inşaat ve gayrimenkul sektörünün çok yakından tanıdığı bir isim olan Sayın Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektöre yeni ufuklar açacaktır. Gayrimenkul sektörü olarak yeni dönemde hükümetimizden ve bakanımızdan beklentilerimiz; konut sektörüne özel 10 milyar TL’lik bir KGF paketinin ivedilikle devreye alınması, sektörün kredilendirilmesi ve menkul kıymetleştirmenin yaygınlaştırılması için Emlak Bankası’nın aktive edilmesi, 31 Ekim’de sona erecek yüzde 8 KDV teşvikinin kalıcı hale getirilmesi ya da en azından yıl sonuna kadar uzatılması, yeni inşa edilen konut veya iş yerlerinin ilk satışında tapu harcı oranının binde 1’e indirilmesi şeklinde sıralanabilir. Zaman içerisinde beklentilerimizin yerine getirilmesiyle sektörün önünü tıkayan sorunların ortadan kalkacağına inancımız tamdır.

Konut satışlarında rekor artışla kampanya hedefine ulaşıldı ile ilgili etiketler konut konutder gyoder hedef satış rekor
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.