Ukrayna Haberleri

Ukrayna, Doğu Avrupa'da bir ülke. 603.628 km² yüz ölçümüyle tamamı Avrupa'da olan en geniş ülkedir. Doğusunda ve kuzeydoğusunda Rusya, kuzeybatısında Beyaz Rusya, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatısında Romanya ve Moldova ile kara sınırı vardır.

Genel Bilgiler

Ukrayna; doğası, dağları, mimarisi, tarihi, plajları ve gece hayatıyla her sene milyonlarca turist ağırlayan bir Avrupa ülkesidir.

Ülkenin en büyük şehri ve başkenti Kiev’dir.

Resmi dil Ukraynacadır. Halk arasında farklı diller de konuşulmaktadır.

Para birimi olarak Grivna kullanılmaktadır.

Ukrayna ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.

Ukrayna’ya yapılan, süresi 60 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir.

Lokasyon / Konum

Doğu Avrupa’da yer alır. Doğusunda ve kuzeydoğusunda Rusya, kuzeybatısında Beyaz Rusya, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatısında Romanya ve Moldova ile komşudur. Güneyinde de Karadeniz ve Azak Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır.

En Çok Ziyaret Alan Şehirleri

Kiev, Lviv, Donetsk, Odesa

İklim / Hava Durumu

Ilıman karasal iklime sahiptir. Kışın ortalama sıcaklık kuzeydoğusunda -8, güneybatısında -2, Kırım’ın güney kıyılarında ise 4 derecedir. En yüksek sıcaklık 36-42 derece arasındayken, en düşük sıcaklık -30 ile -40 arasında değişmektedir.

Ne Zaman Gidilir

Seyahat etmek için en uygun dönem Haziran-Eylül arasıdır.

Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir

Dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Domuz eti, domuz yağı, yumurta, pancar, patates, lahana ve buğday unu çok kullanılan besinlerdir. Borş çorbası ve Vareniki popüler yemekleridir.