Turkish Cargo Haberleri

Dünyanın 124 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo, Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları’nın 1933 yılından beri hava kargo taşıma faliyetlerini yürütmektedir.

2000 yılında ‘’Turkish Cargo’’ ismiyle markalaşan başarılı hava kargo taşıyıcısı, 2018 yılında gelindiğinde; 1,4 milyon ton kargo taşıması yaparak, WACD (World Air Cargo Data) verilerine göre uluslararası hava kargo taşımacılığında ilk 10’da yer aldı.

Bayrak taşıyıcı ana markamız Türk Hava Yolları’na ait 336 uçaklık (yolcu ve kargo uçağı) filosuyla hareket eden Turkish Cargo, dünya genelinde, 85’i direkt kargo noktası olan 300’den fazla destinasyona hava kargo hizmeti sağlamaktadır.

Hava kargo trafiğinin kesişme noktası olan İstanbul’u, dünyanın lojistik merkezi haline getirmeyi amaçlayan başarılı hava kargo markası, 2023 yılında, 150 destinasyona direkt olarak uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor.

Mega Hub İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Türkiye, dünya hava trafiği için yeni bir dayanak noktası olmaya hazırlanırken, Turkish Cargo da, 165.000 m2'lik kapalı alana ve yıllık 4 milyon ton kargo ayrıştırma kapasiteli modern bir tesise sahip olacak.

Turkish Cargo; altyapısı, operasyonel kabiliyetleri, filosu ve yüksek standartlara sahip personeliyle sürdürülebilir bir büyüme sağlayarak, hava kargo taşımacılığında tercih sebebi olmayı sürdürürken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 vizyonu doğrultusunda, dünyanın en iyi beş hava kargo markasından biri olmayı hedeflemektedir.