Sedat Ocakçı Haberleri

Fatih Terim ve diğer ünlü futbolcuların da içinde bulunduğu birçok kişiden para toplayarak şikayetler üzerine tutuklanan Seçil Erzan olayı, İzmir'de daha büyük bir boyut kazandı. Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı'ya ait 2 milyar 500 milyon liralık soğuk cüzdanla kaçan siber güvenlik uzmanı Salih Han'ın peşine yüzlerce polis düştü.

Öte yandan, mağdurlara sosyal medyadan borcunu ödeyeceği sözünü veren Sedat Ocakçı'nın, son mesajından sonra ortadan kaybolduğu iddia edildi. Holdingin bulunduğu Çiğli'deki binanın da iki aylık kira ve elektrik su borcunun ödenmemesinden dolayı boşaltıldığı ve levhalarının indirildiği görüldü.

Türk iş insanı ve yazılım uzmanı olan Sedat Ocakçı, 18 Ocak 1990'da Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini başarıyla tamamladı. 2015 yılında Seçilay Ocakçı ile evlendi ve aileleri 2016 yılında Hiranur ile daha da genişledi.

Kariyeri 2018'de önemli bir dönemece giren Sedat Ocakçı, yazılım alanındaki yeteneklerini geliştirmek için çaba harcadı ve 2018-2020 yılları arasında yazılım sektöründe deneyim kazandı. Birikimini ve öz sermayesini kullanarak İzmir'de Hira Yazılım Eğitim ve Danışmanlık markasını kurdu. Geliştirdiği ticaret yazılımları sayesinde Hira Yazılım, sektörde tanınan bir marka haline geldi.

Başarılarının ardından 2020'de teknolojinin önemine odaklanarak Metayıldız Bilişim Teknolojileri'ni kurdu. Türkiye'de VR (Sanal Gerçeklik) ve Metaverse alanında öncü çalışmalar yapan Ocakçı, aktif teknoloji, sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji sektörlerinde Ar-Ge yatırımları yaparak Ocakçı Holding'i kurdu.

Sedat Ocakçı, Yozgat'a bir drone fabrikası kurma vaadiyle insanları kandırdı ve dolandırdı.