Namık Kemal Zeybek Haberleri

Namık Kemal Zeybek, 1944 yılında Bayburt'un Kitre köyünde doğan Türk hukukçu, bürokrat ve siyasetçidir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra çeşitli illerde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Daha sonra Gün Sazak'ın Gümrük ve Tekel Bakanlığı döneminde müsteşar olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine Alparslan Türkeş ile beraber CMKP'de başlayan Zeybek, darbe sonrasında MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda sanık olarak yargılandı ve Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.

Daha sonra Doğan Haber Ajansı'nda koordinatör olarak çalıştı ve 1987 yılında yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. Turgut Özal başbakanlığı döneminde Kültür Bakanlığı'nın ilk Kültür Bakanı oldu.

Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde ise Büyükelçi unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanlığı yaptı ve Türkiye ile Türk Dünyası'nın koordinasyonunu gerçekleştirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde de bulundu.

Sonraki yıllarda MHP ve Doğru Yol Partisi'nden milletvekili adayı oldu ve gümrüklerden sorumlu devlet bakanlığı yaptı. Daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi ve 2007 yılında BBP'ye geçti. 2010 yılında katıldığı Demokrat Parti'nin genel başkanlığına seçildi ancak bu görevde 1 yıl kaldı.

Namık Kemal Zeybek'in çeşitli kitapları ve başkanlık görevleri bulunmaktadır. 2015 Genel Seçimlerinde MHP'den Tunceli milletvekili aday adayı olmuş ancak adaylığı genel merkez tarafından onaylanmamıştır.