Melih Gökçek Haberleri

Melih Gökçek, 1948 yılında Ankara’nın büyük ilçelerinden birisi Keçiören’de üç çocuklu bir ailenin ferdi olarak doğdu. Babası Ahmet Gökçek, dönemin Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı görevini yürütmesi sebebiyle 10 yıllık klasik eğitimini burada aldı.

Melih Gökçek, üniversite eğitimini almak için ise tekrardan Ankara’ya döndü ve Ankara Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu kazanarak Ankara’ya yerleşti. Lisans eğitimini bitirdikten sonra kısa bir süre meclis muhabirliği görevinde bulundu. Askerlik için Kıbrıs’a giden Gökçek, geri döndüğünde birkaç sektörde iş yapma fırsatını buldu.

 Melih Gökçek’in Siyasi Hayatı
Melih Gökçek, siyasi kariyerine dönemin güçlü siyasi simgelerinden olan Anavatan Partisi’nde başladı ve 1984 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için aday olup en yüksek oy oranını aldı. Bir dönem başkanlık yaptıktan sonra 1989 seçimlerinde bir kez daha aday oldu ve bu sefer istenilen sonucu elde edemedi.

Siyasi kariyerinin başladığı ANAP’tan istifa ederek, siyasi kariyerinin dönüm noktası olan Refah Partisi’ne geçiş yaptı. 1991 yılında Refah Partisi’nden genel seçimlerde milletvekili adayı oldu ve gelen başarılı sonucun sonrasında meclise girdi.

2 yıldan biraz daha süre milletvekili olarak mecliste görev alan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Rakiplerine büyük fark attı ve büyükşehir belediye başkanlığını kazandı.

Bir dönem Refah Partisi altında belediye başkanlı yürütürken, açılan dava sonucunda partisi kapatıldı ve hemen ardından kurulan Fazilet Partisi ile bir kez daha 1999 yılında büyükşehir belediye başkanlığını kazandı.

Ankara’da üst üste iki kez seçilen ilk belediye başkanı olan Gökçek, bu sefer 2001 yılında kurulan Türk siyasi hareketinin değişmesine sebep olan Ak Parti'den aday oldu.

Kendi kırdığı rekoru bir kez daha egale ederek, 2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez, 29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde dördüncü kez, 30 Mart 2014 yerel seçimleri seçimlerinde 5. kez aynı göreve geldi. Bu sayede Ankara’da kırılması zor bir rekoru oluşturdu. Melih Gökçek bu başarısı ile Ankara’da en çok belediye başkanlığı kazanan tek liderdir.

Son dönemlerde özellikle popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter’da aktif olarak yer alan Gökçek, kendisini öven ve eleştiren kişilerle sohbet etme imkânı bulmaktadır.

2015 yılı itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı sürdüren Melih Gökçek, 1975 yılında Nevin Hanım ile evlenirken bu evlilikten Ahmet ve Osman adında iki çocuğu oldu.

Melih Gökçek’in Siyasi Kariyeri
1984 - 1989 Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı
1989 - 1991 Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü
1991 - 1994 Refah Partisi Ankara Milletvekili
1994 - 1999 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
1999 - 2004 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
2004 - 2009 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
2009 - 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
2014-… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı