Fatih Karagümrük Haberleri

İsmini İstanbul'un Fatih ilçesinin Karagümrük mahallesinden alan spor kulübü, 2020-21 sezonunda itibaren maçlarını 76.092 koltuk kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynamaktadır. Kulübün ayrıca Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden kadın futbol takımı da mevcuttur.

1926 yılının ilkbaharında (tahmini olarak 18 veya 19 Mayıs) Muhtar Bey başta olmak üzere Acıçeşmeli Minareci İzzet, Aleattin Bey, Nazmi Bey, Bedri Bey ve Karagümrüklü Abdullah Bey, Mustafa İzmirli ve Cemil Bey'in gayretleri ile "Acıçeşme Gençleri" ve "Karagümrük Gençleri" takımlarının birleşmesiyle, Karagümrük İdman Yurdu adıyla kurulan bir spor kulübüdür.

İki kulübün kurulduğu ilk yıllardan itibaren Kasımpaşa SK ile Fatih Karagümrük SK arasındaki karşılaşmalar, yakın deplasman olması ve iki takımın da semt takımı olması sebebiyle taraftarlarının en çok ilgi gösterdiği ve her iki kulübün de en çok hasılat elde ettiği karşılaşmalar olmuştur. Bu iki kulüp arasındaki rekabet kuruldukları ilk yıllara kadar uzanmaktadır. Ayrıca aralarında oynadıkları maçlar Haliç Derbisi olarak anılır. İki takım en son 2022 yılında Süper Lig 32. Hafta maçı için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelmiş ve maç 3-2'lik Karagümrük galibiyetiyle sonuçlanmıştır.