Kontrolünü giderek kaybeden PKK, bu sefer de peşmergelere saldırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın aralıksız çalışmaları sayesinde yok olmanın eşiğine gelen PKK, ne yapacağını şaşırdı. Daha önce yakın zamanda Suriye'de ABD askerlerini taşıyan zırhlı araçlara taş atan, kendilerini protesto eden Kuzey Irak vatandaşları toplandığında kanlı şekilde bastıran PKK bu kez de peşmergeleri hedef aldı. 5 peşmerge hayatını kaybederken 4'ü de yaralandı.

PKK'ya olan uluslararası silah ve finansman desteğinin bir an önce son bulması sadece Türkler için değil, PKK'nın var olmaya çalıştığı tüm coğrafyalar için bir zaruriyet haline geldi.

'DESTEĞİNİZİ KESİN'

Son saldırıların ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terör örgütü PKK'nın Peşmerge'ye yönelik saldırısıyla gerçek yüzünü bir kere daha gösterdiğini, dost ve müttefik ülkelerin PKK’ya başta silah ve mühimmat olmak üzere desteklerini kesmelerinin önemli olduğunu belirtti.

GÜDÜMLÜ FÜZELERLE PUSU KURDULAR

Pusu kurarak saldıran PKK terör örgütü, milliyetine bakmadan masum insanları hedef almaya devam ediyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, PKK'nın Duhok'un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurduğunu, saldırıda 5 Peşmerge'nin öldüğünü, 4 Peşmerge'nin yaralandığını açıkladı.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Peşmerge'ye pusu kuran teröristler, saldırıyı güdümlü füze ile gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde yol kontrolü yapan Peşmerge'yi hedef alan teröristler, saldırının ardından bölgeden kaçtı.Türk ordusunun ele geçirdiği örneklerden bilindiği üzere bu güdümlü füzelerin kaynağı dünyanın en büyük ülkeleri.

Terör örgütü propagandası görevlileri ise bilgi kirliliği yaratarak işledikleri suçu bir de Türkiye'ye karşı silah olarak kullanmaya kalktı. Terör örgütüne yakın bazı internet sitelerinde saldırıdan Türk Silahlı Kuvvetlerini sorumlu tutmaya yönelik asılsız haberler yer alırken IKBY yetkililerinin olay yerinde 2 PKK’lı teröristin cesedinin bulunduğunu açıklaması, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ortaya çıkardı. Böylelikle Türkiye bu ithamlardan aklanmış oldu.

MASKELERİ ARTIK DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı değerlendirmede, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkaran saldırının, insanların köylerinde huzur ve emniyet içinde yaşamaları için görev yapanları hedef aldığını belirtti.

"Bu saldırı PKK’nın bir terör örgütü olduğunu, amacının asla ve asla Kürtleri korumak olmadığını bir kez daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulunan kaynaklar, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Kaynaklar, ayrıca "Özellikle dost ve müttefik ülkelerin PKK’ya başta silah ve mühimmat olmak üzere desteklerini kesmeleri konusu önemli. Bu eli kanlı terör örgütüne karşı tüm ülkeler dikkatli, tedbirli olmalı, bu teröristlerin Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olmadığını bilmeli." ifadelerini kullandı.

Kontrolünü giderek kaybeden PKK, bu sefer de peşmergelere saldırdı

Kontrolünü giderek kaybeden PKK, bu sefer de peşmergelere saldırdı ile ilgili etiketler PKK Kuzey Irak terör Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.