Komünist ne demek? Komünizm ne anlama gelir?

Özellikle siyaset, sosyoloji ve felsefe alanlarında yapılan sohbetlerde adını çok sık duyduğumuz "komünizm" ve "komünist" ifadelerinin ne demek olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, komünist ne demek? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde...

Politika, sosyoloji, edebiyat ve felsefe gibi alanlarda yapılan entelektüel muhabberler arasında ve televizyon programlarında komünist, komünizm gibi ifadelere sıkça rastlıyor. "Komünist" kavramının ne demek olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, komünist ne demek? Ne anlama gelir? Ayrıntılar haberimizde... 

Komünist ne demek? Komünizm ne anlama gelir?

TDK KOMÜNİST NE DEMEK?

Komünizm yanlısı olan kimseye komünist adı verilir. Yani komünizm akımını destekleyen, savunan, komünizm yanlısı olan kişiye komünist adı verilir.

TDK'ya göre komünist anlamı : "Komünizm yanlısı olan kimse."

Türk Dil Kurumu'na göre komünist dilimize Fransızca'dan "communiste" kelimesinden geçmiştir. Türkçe anlamı "Komünizm yanlısı olan kimse." demektir. Peki komünizm nedir, şimdi onu detaylı öğrenelim.

KOMÜNİZM NE DEMEK? NE ANLAMA GELİR?

Türk Dil Kurumu'na göre dilimize Fransızca'dan "communisme" kelimesinden geçen komüzim kelimesi "Bütün malların ortaklaşa kullanıldığı ve özel mülkiyetin olmadığı toplum düzeni, komünistlik." anlamına gelmektedir. TDK'ya göre ikinci anlamı ise "Böyle bir düzenin kurulmasını amaçlayan siyasi, ekonomik ve toplumsal öğreti, komünistlik." demektir.

TDK'ya göre komüzim 1. anlamı :"Bütün malların ortaklaşa kullanıldığı ve özel mülkiyetin olmadığı toplum düzeni, komünistlik."

TDK'ya göre komüzim 2. anlamı : "Böyle bir düzenin kurulmasını amaçlayan siyasi, ekonomik ve toplumsal öğreti, komünistlik."

KOMÜNİST NE DEMEKTİR? NE ANLAMA GELİR?

Komünizm düzeninde var olan milli gelir tüm bireylerle eşit olarak paylaştırılır ve herhangi bir özel mülkiyet hakkı komünizm düzeninde mevcut değildir. Ek olarak komünizmlikte tüm meslekler, iş ve çalışma yerlerinde çalışanların hepsi aynı kazancı alır ve herkes kazanç kapsamında eşittir. Yani hiçbir kimse bir başka kimseden ekonomik anlamda üstün değildir. Bu ideolojide herhangi bir sınıf ayrımı da bulunmamaktadır. İşte bu komünizm akımını savunan kişilere komünist adı verilir.

 

Komünist ne demek? Komünizm ne anlama gelir? ile ilgili etiketler Komünist komünizm
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.