Kocaeli MHP binasında 'İstanbul Sözleşmesi' gerilimi

MHP Kocaeli İl Teşkilatı ile aynı binada bulunan DİSK'e bağlı Türk Metal Sendikası dün binaya "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı bir afiş astı. Söz konusu binada bugün ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini bile okumayanların, bu tahrik ve tahrip diline saplanması acıklı ve ahlaksız bir halin varlığına delildir, vahim bir işarettir" sözlerinin yer aldığı bir afiş asıldı.

Kocaeli'de Birleşik Metal İş ile MHP Kocaeli İl Teşkilatı arasındaki pankart savaşı devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi sonrasında DİSK'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın da bulunduğu MHP Kocaeli İl Binası'na "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" sloganlı afişi asıldı.

BAHÇELİ, SÖZLEŞMENİN FESHEDİLMESİNE DESTEK OLMUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli ise geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirtmiş; "İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sadra şifa olamamıştır. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar, çekilmek de imzacı bir ülke adına haktır, hukuki bir tasarruftur. Bu itibarla, İstanbul Sözleşmesi'nin yayınlanmış bir Cumhurbaşkanlığı Kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır" demişti. Bu sözler sonrasında DİSK tarafından asılan sözleşme afişi tüm gözlerin tekrar MHP'ye çevrilmesine neden oldu.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ AFİŞE TAŞIDILAR

Dün olay olan "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" afişinden sonra MHP'nin yanıtı da manidar oldu. Aynı binaya asılan pankartta, Devlet Bahçeli'nin fotoğrafı yer aldı. Görselin altında ise "İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini bile okumayanların, bu tahrik ve tahrip diline saplanması acıklı ve ahlaksız bir halin varlığına delildir, vahim bir işarettir" sözlerine yer verildi.

Kocaeli MHP binasında 'İstanbul Sözleşmesi' gerilimi ile ilgili etiketler MHP Devlet Bahçeli DİSK İstanbul sözleşmesi mhp kocaeli il teşkilatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.