Kocaeli Kitap Fuarı'na SuperHaber yazarları damgasını vurdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 9'uncusu düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, kapılarını açtığı cumartesi gününden bu yana yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kitapseverlerle bir araya gelen SuperHaber yazarları; güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, akademisyen Göksel Aşan ve avukat Hüseyin Kaya "Yeni Medya"yı anlattı.

9. Kocaeli Kitap Furarı'nda kitapseverlerle bir araya gelen Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar, "Bu dönem bizim için hizmet edenlere bizim için mücadele eden insanlara her türlü mecrada sahip çıkma dönemidir" dedi.

"MUTLAKA BİR SOSYAL HESABINIZ OLSUN"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlendiği Kocaeli Kitap Fuarı’nda Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Akademisyen Göksel Aşan ve Avukat Hüseyin Kaya, "Yeni Medya"yı anlattı.

Mete Yarar, “15 Temmuz’da yeni medyanın ne olduğunu anladık. Sosyal medyaya karşı olanlar bile sosyal medyanın gücünün farkına vardılar” dedi.

15 TEMMUZ SOSYAL MEDYA GÜCÜNÜ ARTIRDI

Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleşen söyleşide ilk sözü Mete Yarar aldı. Yarar, “Bana genelde sosyal medyayı tavsiye eder misiniz diye soruyorlar? 15 Temmuz’u hatırlayan bilir, kötü amaçlılardan daha fazla iyi kullanıcıya ihtiyaç var. Mutlaka bir sosyal hesabınız olsun. Kötü amacı olanlara karşı güçlü olmak için buna ihtiyaç var” diye konuştu.

mutlaka_bir_sosyal_hesabiniz_olsu_h80895_4c9b4

KÖTÜLER KADAR GÜÇLÜ OLMAK GEREKİYOR

Bir Amerika seyahatinde Türkiye’nin ısrarla terör örgütü El Nusra bağlantısı olduğu iddiasıyla karşılaştığını söyleyen Mete Yarar, “Bu iddiayı sosyal medya üzerinde yaymaya çalışıyorlardı. Bu gibi asılsız iddialara karşı durmak için sosyal medyada en az kötüler kadar etkin olmak gerekiyor” dedi.

Fuarın 2. gününün kapanışında yazarlar Mete Yarar, Türkiye üzerinde oynanan oyunların planlı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Yarar, "Bir FETÖ'cü polis Rusya'nın Ankara büyük elçisini vurup öldürüyor. Her şeyin malzemesi orada başlıyor ve bu başlayan şeyi birileri öyle güzel kullanıyorlar ki ve bunun üzerinden kamuoyu oluşturuyorlar. Oluşan kamuoyuyla beraber operasyon çekiyorlar ve arkasından hepimiz bununla mücadele ediyoruz" dedi.

"DOLARIN ÇIKIŞINI SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPTILAR"

Türkiye'nin yakın süreçte geçirdiği olaylara değinerek örnekler veren Yarar, "15 Temmuz oldu aradan 3 gün geçmiş dolar 2,93 TL, 15 Temmuz'dan önce Rus uçağı düşürülmüş Rusya belli miktardaki bazı şeylere ambargo koymuş, Türkiye'ye turistlerin gelmesini yasaklamış dolar 2,91 TL. Her şey bitmiş aradan 1 yıla yakın bir süre geçmiş Türkiye'de her şey stabil hale gelmiş, Rusya ile ilişkiler düzelmiş ve aradan birçok şey ortadan kalkmış dolar 3,08 TL.

O dönemki sosyal medya üzerinden yazılanlara bakın dolar 5 TL olacak, dolar almayan kaybedecek. Türkiye bir krize doğru gidiyor gibi algı oluşturmaya başlayan insanlar doları bir şekilde arındırarak götürdükleri yer 3,8 TL. Yine söylüyorum bütün operasyonlar sosyal medya ve yeni akım üzerinden gerçekleştiriliyor.

Buna sahip olmak için bizlerin herkesten fazla bunun içinde olmamız gerekiyor. Yiğitlerinize sahip çıkmak istiyorsanız, hizmet edenlere sahip çıkmak istiyorsanız yeni akımı o anda kontrol altında tutmak gerekiyor. Sizlerin yeni akım medyayı daha çok kullanıp onlardan daha fazla yazmanız gerekiyor. Daha fazla yorum yapmanız gerekiyor ve fiili olarak içinde kalmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"DEVİR BİZE HİZMET EDENLERE HER ALANDA SAHİP ÇIKMA DEVRİDİR"

Son olarak konferansı dinleyen vatandaşlara yeni akımın etkisinden bahseden Yarar, "Şu an en çok satan gazete bile 400-450 bin satıyor ama bir sosyal medya üzerinden yapılan haberle anında milyonlarca insana ulaşabiliyorsunuz. Bu dönem bizim için hizmet edenlere bizim için mücadele eden insanlara her türlü mecrada sahip çıkma dönemidir. Artık yargısız infazın başladığı yer sosyal medya. Kendisi yeni akımın kendisidir. Buradaki kural koyucu sizler olmalısınız. Takip edende sahip çıkan da sizler olmalısınız" diyerek sözlerini bitirdi.

SOSYAL MEDYA SAYESİNDE HERKESİN BİR GAZETESİ VAR

Yeni Medya konulu söyleşisinin bir diğer konuğu Prof. Dr. Göksel Aşan, “Günümüzde sosyal medya sayesinde herkesin bir gazetesi var. Ne kadar çalışırsanız o kadar takipçiniz olur. Fakat sosyal medyada kimin ne olduğunu bilmeniz mümkün değil” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYAYI HUKUKLA DÜZELTMEK MÜMKÜN DEĞİL

Söyleşide son sözü alan Av. Hüseyin Kaya sosyal medyanın hukuksal boyutunu dinleyicilerle paylaştı. Kaya, “Nasıl siyaseti hukukla kontrol etmek mümkün değil, sosyal medyayı da hukukla düzeltmek mümkün değil. Alanı etkin kullanmak gerekiyor” dedi.

Kocaeli Kitap Fuarı'na SuperHaber yazarları damgasını vurdu! ile ilgili etiketler Mete Yarar Hüseyin Kaya Göksel Aşan kocaeli kitap fuarı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.