KOBİ’lere yurtdışı pazar araştırma desteği arttı

İhracatla büyüme modelini uygulayan Türkiye, yeni ihracatçılar oluşturmak için tüm teşvikleri seferber etti. Ticaret Bakanlığı’ndan KOSGEB kadar her birim yeni ihracat pazarları bulmak için hem maddi hem de bilgi anlamında iş insanlarına tüm kolaylığı sağlıyor. 
Bu ortamda, yurt dışı pazar araştırması, şirketler için önemli bir araç haline geliyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yurt dışı pazar araştırması, bir şirketin veya kuruluşun, ürünlerini veya hizmetlerini yurtdışında satma potansiyelini değerlendirmek için yaptığı bir araştırmadır. Bu araştırma, pazarın büyüklüğünü, büyümesini, rekabetçi ortamını ve tüketici ihtiyaçlarını belirlemeyi amaçlar.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı için yurt dışı pazar araştırması desteklerini güncelledi. Bu güncelleme kapsamında, desteklerin üst limitleri %50 oranında artırıldı.

KOBİ’lere yurtdışı pazar araştırma desteği arttı

Bakanlık, ihracatçıların yurt dışı pazarlara açılmalarını desteklemek amacıyla yurt dışı pazar araştırması desteği sunuyor. Bu destek, yurt dışı seyahat ve konaklama masraflarını kapsıyor.


Ticaret Bakanlığı'nın bu güncellemesi, şirketlerin yurt dışı pazar araştırması yapmalarını daha cazip hale getiriyor. Bu destek, şirketlerin yurt dışı pazarları daha iyi tanımalarına ve başarılı bir ihracat stratejisi geliştirmelerine yardımcı olacak.

KOBİ’lere yurtdışı pazar araştırma desteği arttı ile ilgili etiketler ekonomi KOBİ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.