Koalisyon dönemlerini hatırlamayan genç kuşak için ibretlik arşiv çalışması…

Aktüel dergisi yazarı ve İstinye Üniversitesi Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi (EPAM) Direktörü İdris Kardaş’ın 16 Nisan referandumu öncesi yayınlanan “Manşetlerle Hükümet, Koalisyon ve Cumhurbaşkanlığı Krizleri” kitabı, A Haber ekranlarında “Hatırla” belgesi ile ekranlara taşındı.

1946 yılında ilk defa çok partili hayata geçişle birlikte, Türkiye siyasi hayatını ele alan kitap; özellikle hükümet kurma krizlerini, koalisyonlar arasında yaşanan krizleri ve çoğu darbe, tehdit, muhtıralarla şekillenen Cumhurbaşkanlığı krizlerini ele almıştı.

Kitabın belgesel haline gelmesiyle birlikte siyasi tarihimizin önemli arşiv görüntüleri de izleyici ile buluşmuş oldu. Koalisyonların kapalı kapılar ardından nasıl kurulduğunu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'in nasıl tehdit edildiğini, muhtıraların arka planlarını, darbelerin nasıl geliştiğini tüm detaylarıyla ekranlara taşıyan belgesel, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Sosyal medyada da Türkiye'de yaşanan bu zorlu geçmişin, gençler tarafından daha iyi anlamalarının önemi sık sık vurgulandı.

BELGESELİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Koalisyon dönemlerini hatırlamayan genç kuşak için ibretlik arşiv çalışması… ile ilgili etiketler idris kardaş ahaber
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.