KKTC'ye Türkiye'den gidene karantina yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye'den veya Kıbrıs Rum kesiminden KKTC'ye gelenlere 7 gün karantina uygulandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Tatar, "Türkiye ne de Güney Kıbrıs'tan gelenlere 7 gün karantina uygulanması gibi bir durum söz konusu değildir" dedi. Başbakan Tatar, yapılan testler sonucunda şu ana kadar 23 pozitif vaka tespit edildiğini bunlardan da sadece 7'sinin tedavisinin devam ettiğini söyledi.

KKTC başbakanı Ersin Tatar, yazılı bir açıklama yaparak, KKTC'ye 1 Temmuz itibarıyla deniz ve hava yoluyla 18 bin kişi geldiğini, bu kişilere ve ülke içindekilere yaklaşık 24 bin test yapıldığını ve toplamda 23 pozitif vaka tespit edildiğini duyurdu.

Bu vakalardan sadece 7'sinin şu anda hastanede olduğunu ve durumlarının stabil olduğunu ifade eden Tatar, "Hiçbirinin durumu ağır değildir, yoğun bakımda hastamız yoktur. 5 kişi daha önce hastanemizden taburcu edilmiş, 11 vaka ise halen izolasyon otelimizdedir." dedi.

Lefkoşa'daki Ayaktan Tanı Merkezinin 45 yataklı bir pandemi kliniğine dönüştürüldüğünü kaydeden Tatar 150'ye yakın solunum cihazının mevcut olduğunu ve şu ana kadar hiçbirini kullanma ihtiyacının doğmadığınıda söyledi.

"7 GÜN KARANTİNA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Panik yaratacak ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyecek açıklamalar yapmanın bir fayda sağlamayacağını ifade eden Tatar, sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla herkese sağduyu çağrısı yaparken bir kere daha ifade etmek isterim ki ne Türkiye ne de Güney Kıbrıs'tan gelenlere 7 gün karantina uygulanması gibi bir durum söz konusu değildir. Ben tüm kesimler ve halkın konulan kurallara uyması, gereken denetim ve yasal kovuşturmaların yapılması halinde açılma sürecinin başarı ile tamamlanacağına inanıyorum."

Hükümetin ve ilgili herkesin sağlığın öneminin farkında olduğunun altını çizen Tatar, ekonominin de önemli olduğunu ve açılma sürecinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelenin devam ettiğinin bilinci ile sürdürüleceğini söyledi.

Başbakan Tatar, "Bu bağlamda her geçen gün test kapasitemizi artırıyoruz ve daha da artıracağız." dedi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, 1 Ağustos 2020'den itibaren Türkiye'den gelen yolculara 7 günlük karantina uygulanması konusunda tavsiye niteliğinde bir kararı olmuştu.

KKTC'de Kovid-19 sebebiyle 3 ay ertelenen tarifeli uçuşlar 1 Temmuz'da, Kovid-19 tedbirleri gözetilerek ve karantina koşulu olmadan yeniden açıldı.

Öte yandan, KKTC ile Kıbrıs Rum kesimi arasındaki geçişler 22 Haziran'da yeniden başladı.

KKTC'ye Türkiye'den gidene karantina yok ile ilgili etiketler KKTC Türkiye kıbrıs rum kesimi ersin tatar kktc başbakanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.