KKTC'den AB'ye cevap geldi: GKRY'ye koşulsuz desteklerinin bir örneği!

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında 'Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceğiz!' demişti. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğrul'dan, von der Leyen'in KKTC'ye yönelik saldıran açıklamasına tepki geldi..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında KKTC'ye yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

VON DER LEYEN, 'ASLA KABUL ETMEYECEĞİNİ' AÇIKLAMIŞTI

Von der Leyen'in, bir gazetecinin sorusuna karşılık '(Kıbrıs'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz' yanıtını kuvvetle kınayan Ertuğruloğlu, 'AB yetkilileri, bu açıklamalarıyla Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe saymaktadırlar.' dedi.

'AB'NİN GKRY'YE KOŞULSUZ DESTEĞİNİN YENİ BİR ÖRNEĞİ'

Bakan Ertuğruloğlu, AB'nin bu pozisyonunun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne koşulsuz desteğinin de yeni bir örneği olduğunu belirterek şunları kaydetti:

'Kıbrıs Türk halkına verdiği tek bir sözü dahi yerine getirmeyen AB'nin bu tutumu şaşırtıcı değildir. Bu tutum, ayrıca AB'nin, Ada'daki mevcut durumun devamından memnun olduğuna da işaret etmektedir. Ada'da herhangi bir anlaşma, Kıbrıs Türk ve Rum tarafları arasında bulunacaktır. AB, bu olguyu elbet anlayacaktır.'

'BU SALDIRGAN VE ÇİRKİN TAVIR KABUL EDİLEMEZ'

Ertuğruloğlu, AB'nin üyelik kriterlerini hiçe sayarak bir Rum devletini Kıbrıs'ın tamamını temsilen üye yaptığını hatırlatarak AB'nin bu utancını kamufle etmek adına sergilediği saldırgan ve çirkin tavrı asla kabul edilmeyeceklerini, egemen ve eşit uluslararası devlet politikalarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

 

Kaynak: AA

KKTC'den AB'ye cevap geldi: GKRY'ye koşulsuz desteklerinin bir örneği! ile ilgili etiketler KKTC Kıbrıs Von der Leyen Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.