'KKTC'de Türkiye ile ilgili kirli bir istihbarat propagandası yürütülüyor!'


SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rumlar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi provokasyon hazırlığı, 'Tosuncuk’un teslim olması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 20 vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Meclis'e sunulan fezlekeler masaya yatırıldı.

'KKTC'de Türkiye ile ilgili kirli bir istihbarat propagandası yürütülüyor!'

DEMİR: ORAYA AÇILACAK ÜS TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ'DEKİ GÖZÜ KULAĞI OLACAK. KKTC'NİN GÜVENLİĞİ VE BİZİM İÇİN GEREKLİDİR!

Metehan Demir, "Bu konuya dikkat çekerek ilk biz gündeme getirdik. Zaman yaklaşıyor. Türkiye'nin orada deniz üssü açma hakkı var. Fransız, İngiliz, Rus, Amerikan nasıl açmaya çalışıyorsa bizim de hakkımız var. İHA-SİHa üssü Geçitkale'de gayri resmi olarak çalıştırılıyordu, şimdi resmiyete döküyoruz. Buna yüz bin kere hakkı var. Orada asker bulundurmaya da hakkı var. Türkiye  Kıbrıs ile ilgili garantör ülkelerden biri. Tarihsel, kültürel ve kardeşlik bağları anlamında birinci derecede hak sahibi. Mesele AB'nin en önemli iki isminden biri, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ilişkileri çerçevesinde Kıbrıs gezisini çok yakından takip edeceğiz' dedi. Küstahlığa bakın! Türkiye eşit, egemen iki devlet istiyor. 'Onunla ilgili çözüm olursa konuşalım, olmazsa konuşmayalım' diyor. Askerlerinizi siz çekin asıl. Erdoğan'a bu konuda üstü kapalı bir tehditte bulunuyor. Ancak Türkiye bunu yemez. İHA-SİHA üsleri üsleri Türkiye açısından o bölgede kritik öneme sahiptir. Doğu Akdeniz'in enerji alanlarına, aidiyeti tartışmalı coğrafi formasyonlarının yer altı ve deniz altı zenginliklerinin, oradaki askeri stratejik hareketliliğin izlenmesi anlamında İHA'lar belirleyici rol oynayacaktır. Tüm dünya artık peşinde. Bu üs oraya açılmak zorunda. Orada açılacak üs Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Akdeniz'deki gözü ve kulağı olacak. KKTC'nin güvenliği ve bizim için gereklidir. KKTC'de kirli bir istihbarat propagandası, beşinci kol faaliyeti de yürütüldüğü kulağımıza geldi. Orada halka çeşitli kamuoyu yoklamaları adı altında, Türkiye ile mi olmak istersiniz, yoksa AB çatısı altında Rumlar içinde kardeşlik içinde mi yaşamak istersiniz?' şeklinde kafa karıştırmaya yönelik tehlikeli sorular soruluyor. Türkiye bu konuda oyuna gelmez, KKTC de farkında o da gelmez. Çok dikkat etmek lazım. Doğu Akdeniz şu an dünyanın en kritik bölgesi. Akdeniz en kritik coğrafyası. Ceblitarık'tan girdiğinde Akdeniz karşılıyor, Süveyş'ten indiğinde  Orta Doğu'ya inişte Akdeniz karşılıyor, Kuzey Afrika'ya hakimiyet, Orta Doğu'ya inişte hakimiyet, İsrail'e bakış, Kıbrıs gibi bir coğrafyayı düşündüğünde korkunç bir merkez. Bu merkezde Türkiye her açıdan rol alacak. Orada KKTC'nin olması birinci sebep. İkincisi de Türkiye'nin uluslararası menfaatleri. Kıbrıs bizim stratejik gözümüzdür." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'KKTC'de Türkiye ile ilgili kirli bir istihbarat propagandası yürütülüyor!' ile ilgili etiketler Metehan Demir KKTC İHA SİHA metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.