KKTC Asgari Ücret Ne Kadar 2022? Türkiye - KKTC Asgari ücret farkı ne kadar?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2022 Asgari ücreti açıklandı. Asgari Ücret Saptama Komisyonu kararı ile önümüzdeki yılın asgari ücreti belirlendi. Peki KKTC Asgari ücret brüt ne kadar? Kıbrıs net asgari ücret kaç TL?

KKTC 2022 Asgari ücret açıklandı. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de de oldukça sık konuşulan asgari ücret bu kez yavru vatan da gündeme geldi. Yerel basında yer alan bir haberle birlikte Asgari Ücret Saptama Komisyonu KKTC'de 2022 asgari ücreti açıkladı.

KKTC ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2022?

Komisyon, işçi ve hükümet taraflarının anlaştığı asgari ücret 7 bin TL brüt olarak açıkladı. Asgari ücretteki bu artışın Ocak ayı maaşlarına yansıyacağı ve işçinin eline net asgari ücret 6 bin 90 TL geçeceği öğrenildi.

Türkiye'de geçen hafta açıklanan asgari ücret brüt 5 bin 4 TL net olarak 4 bin 253 TL 40 kuruş olmuştu. Türkiye ile KKTC arasında net asgari ücret farkı yaklaşık olarak 1700 TL oldu.

 

 

KKTC Asgari Ücret Ne Kadar 2022? Türkiye - KKTC Asgari ücret farkı ne kadar? ile ilgili etiketler asgari ücret kktc asgari ücret kıbrıs asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.