KKM hesaplarında düşüş devam ediyor! 2.5 trilyon liranın altına düştü

Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki düşüş 2024'ün ilk ayında devam etti. KKM hesaplarında 19 Ocak haftasındaki 26.3 milyarlık gerilemenin ardından 26 Ocak haftasında 44.1 milyar liralık düşüş yaşandı. KKM'de böylece 23 hafta üst üste düşüş kaydedilirken, söz konusu hesaplardaki toplam para 2.5 trilyon liranın altına düştü. İşte detaylar...

KKM hesaplarında düşüş devam ediyor. 

KKM hesaplarında düşüş devam ediyor! 2.5 trilyon liranın altına düştü

BDDK 26 Ocak haftasına ilişkin bankacılık verilerini açıkladı. Buna göre söz konusu hafta itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarının toplamı 2 trilyon 458 milyar 609 milyon lira oldu.

26 Ocak haftasında KKM hesaplarında 44 milyar 63 milyon lira düşüş yaşandı. Bir önceki haftada KKM'de 26 milyar 345 milyon liralık düşüş yaşanmıştı. Böylece KKM'de 23 hafta üst üste düşüş kaydedildi.

Söz konusu 23 haftadaki toplam gerileme 949 milyar 402 milyon lirayı buldu.

"PİYASALARI BOZMADAN ÇIKIYORUZ"

KKM'den çıkış ekonomi yönetiminin 2024'teki öncelikleri arasında yer alıyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "KKM Türkiye'de dezenflasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor. Parasal aktarım mekanizmasını bozuyor ve kamunun kullanmadığı bir kaynak, kamunun üzerinde bir yük. Dolayısıyla buradan çıkış bizim hedefimizdir ama piyasaları bozmadan çıkıyoruz. Sabırla, zamanla KKM'den çıkacağız. Çıkış başladı, ağustosa göre gördüğünüz gibi yaklaşık çok ciddi bir düşüş var. Reel olarak düşüş daha yüksek. Dolar bazında da düşüş çok yüksek. Önümüzdeki dönemde devam edecek" ifadelerini kullandı.

 
KKM hesaplarında düşüş devam ediyor! 2.5 trilyon liranın altına düştü ile ilgili etiketler ekonomi Kur Korumalı Mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.