‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Beyoğlu Belediyesi’nin ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’nın ilkine konuk oldu. Kızılelma ve Bayraktar TB3 İnsansız hava araçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, "Bayraktar TB3 ve Kızılelma şayet bir gün görev alma imkanına erişecek olursa muharebe tarihinde devrim yapacak” dedi.

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" programına katıldı.

Pera Palas'ta gerçekleştirilen etkinliğe dini kanaat önderleri, milletvekilleri, başkonsoloslar, rektörler, gazeteciler, sanatçılar, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve çok sayıda farklı meslek gruplarından kişiler katıldı. Programda İHA, SİHA ve daha birçok güncel gelişmeler ele alındı.

BAYKAR Teknoloji Lideri Bayraktar’ın katılım gösterdiği programın moderatörlüğünü ise Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız üstlendi.

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız

Programda Bayraktar, İHA/SİHA’lardan KIZILELMA’ya kadar olan tarihi başarı yolculuğunu paylaştı.

‘KIZILELMA GELECEĞİN SAVAŞLARINDA DEVRİM YAPACAK’

Bayraktar, Suriye’deki terör operasyonlarının yanı sıra Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen doğal gaz arama faaliyetlerine koruma sağlayan ve Azerbaycan-Ermenistan ile Rusya-Ukrayna Savaşında rüştünü ispat ederek tarihe geçen Bayraktar İHA/SİHA’ların rolüne dikkati çekerek, “Bayraktar TB2 nasıl Karabağ’da ve Ukrayna’da savaş paradigmasını değiştirdiyse, KIZILELMA da geleceğin savaşlarında devrim yapacak.” dedi.

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ - Resim : 2

'BİZLER İÇİN HAVACILIKTA YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARININ AÇILDIĞINI MÜJDELİYOR'

Kızılelma’nın bu mücadeleye başladıkları ilk günden beri hedefleri olduğunu söyleyen Selçuk Bayraktar, “Artık havacılıkta 5’inci nesil denilen insanlı son hava uçakları üretiliyor. Kızılelma’ya 6’ncı nesil demek doğru olmaz çünkü aslında bakarsanız bu neslin devamı değil. Atalarımız nasıl ki Ergenekon’da demir dağı eritip yeni bir dünyanın kapılarını açtıysa bizler için havacılıkta yeni bir dünyanın kapılarının açıldığını müjdeliyor Kızılelma’nın ilk uçuşu. Daha yürüyecek çok yolumuz var ama en azından bu dünyada artık geleceğin havacılık muharebesinde ‘Bizler de varız, oyun kurucuyuz, kural koyucuyuz’ anlamına geliyor. Bayraktar TB3 dediğimiz insansız hava aracı da kısa pistli gemilere konuşlanabilecek nitelikte bu sınıfta dünyada üretilen ilk insansız hava aracı olacak. Kızılelma ile aynı sınıfta değil ama kısa pistli gemilere kalkıp inme kabiliyeti sayesinde çok büyük keşif imkânı sağlayacak. Hatta tarihe not düşecek olursak; Bayraktar TB3 ve Kızılelma şayet bir gün görev alma imkanına erişecek olursa, nasıl ki Bayraktar TB2 SİHA’lar dünya muharebe tarihinde paradigma dönüşümünü yaptı, bunlarda muharebe tarihinde devrim yapacak” şeklinde konuştu.

Selçuk Bayraktar, 'Cumhurbaşkanı adayı mısınız?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

 "CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI SİZ Mİ OLACAKSINIZ?"

Daha sonra yine söz alan Gürses daha önce de gündeme getirilen "Cumhur ittifakının adayı siz mi olacaksınız" şeklide bir soru daha sordu.

"Bizi siyaset arenasına sokmaya çalışmayın, biz sadece işimize odaklandık" diyen Selçuk Bayraktar'ın yanıtı şu şekilde;

Galiba şu anda böyle bir tevatür dönüyor. İnsanoğlunun hayal gücünün sınırlarına kimse gem vurmak istemez. Elbette insanoğlu doğası gereği yaratıcı bir varlık. İşte hayalleriyle birlikte değişik fanteziler de üretebiliyor.

"CUMHUR İTTIFAKI’NIN ADAYI ÇOK UZUN ZAMANDIR BELLİ"

Ama benim söyleyebileceklerim bunlar tevatürden ibaret. Cumhur İttifakı’nın adayı bildiğim kadarıyla çok uzun zamandır belli. Ben de siyasette değilim yani. Niye böyle… Bir taraftan bana çok kızıyorlar. Niye siyasete giriyorsun diye. Girmiyoruz ki. Atılan iftiraya cevap veriyoruz. Bir taraftan da ‘illa gel’ ya niye geleyim. Yani işimi yapamıyor muyum onunla alakalı bir şikayet mi var? Genelde herkes memnun.

Ben öyle bilirim ki yaşamak berrak bir gölde çocuklar aşkına savaşmaktır. diyor şair. Hayatıma bu  mücadelenin anlam kattığını düşünüyorum. Ben hayatımı bununla anlamlandırıyorum. 

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ - Resim : 3

"GELECEĞE TAKOZ KOYANLAR"

Takozları kaldırabilen medeniyetler uçakları kaldırabiliyorlar. Onlar uzaya çıkabiliyorlar. Takoz koyanlar asıl niyetlerini gizleyerek yapıyor.

Siz araçla gelmişsinizdir muhakkak. Benzin vardı değil mi? Olmasa gelemezdiniz. Araba kalkmadığı için araba markasını suçlayamazdınız. Ama biz tarihte suçlamışız toplum olarak. Bir arabaya benzin konmamış (devrim otomobili) demişiz ki "Benzini yok kusuru bundan". ve bundan sonra ülkenin geleceğiz gitmiş.

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ - Resim : 4

"BU YOLA HAYATIMIZI VAKFETTİK"

Bir tane iftira doğru olsa ve cevap veremesek hakikaten kahrederim kendimi. Bir tanesi azıcık tutarlı olsa, doğru olsa. Hepsi iftira, gerçeğin 180 derece tersi. Bu yola hayatımızı vakfetmişiz adeta çürütmüşüz bu yolda ömrümüzü.

Ben Sarıyer'de yalıda doğdum. Bu mücadelede mülteci kampı gibi ufacık odada 10 sene yaşadık. Bu mücadelede sonuna kadar gideceğiz, kararlıyız. Babam "Ölene kadar yaşayacağınız garanti korkmayın" dedi.

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ - Resim : 5

"GELECEKTE SİYASETE GİRME PLANINIZ VAR MI?"

Selçuk Bayraktar özel bir televizyon programında "Erdoğan, yerine sizi hazırlıyor diyorlar. Gelecekte siyasete girme planınız var mı?" sorusuna  "Benim böyle bir planım yok ama bu yolda sonuna kadar devam etme planım var. Elbette bu bir yarış, biz vazifemiz neyse onu yapacağız onlar da kendi vazifelerini yapacaklar. Yürüdüğümüz yoldan Allah ömür verdikçe dönmeyeceğiz, rahatsız olmaları bizi mutlu etmez ama doğru yolda ilerlediğimizi söylüyor diyebilirim" diye yanıt vermişti.

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ - Resim : 6

‘KIZILELMA geleceğin savaşlarında devrim yapacak’ ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar Bayraktar Kızılelma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.