Kızıldeniz'de savaş çanları çalıyor! Husiler, ABD savaş gemisini deniz füzeleriyle hedef aldı!

Kızıldeniz'de gerilimi artıracak bir olay yaşandı. Husiler, ABD donanmasına ait savaş gemisini deniz füzeleriyle hedef aldı. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), gemisavar seyir füzesinin USS Gravely savaş gemisi tarafından imha edildiğini duyurdu.

İran destekli Husiler, Gazze Şeridi'ni abluka altına alan işgalci İsrail'e desteğini açıklayan ABD'yi hedef almaya devam ediyor.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımnda, Kızıldeniz’de Husi güçlerinin ABD donanmasına düzenlediği saldırıya ilişkin detayları aktardı.

ABD VE İNGİLTERE'NİN YEMEN'E YÖNELİK SALDIRILARINA KARŞILIK

ABD donanmasına ait "USS Gravely" gemisini deniz füzeleriyle hedef aldıklarını aktaran Seri, söz konusu saldırının Filistin halkına destek ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Seri açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde ülkemize yönelik saldırıya katılan tüm Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinin güçlerimizin hedef bankası içinde olduğunu ve ülkemizin, halkımızın ve milletimizin meşru savunma hakkı kapsamında hedef alınacağını teyit etmektedir”

 Kızıldeniz'de savaş çanları çalıyor! Husiler, ABD savaş gemisini deniz füzeleriyle hedef aldı! - Resim : 2

USS Gravely

"İSRAİL GEMİLERİ ENGELLENMEYE DEVAM EDİLECEK"

Yemen halkının Filistin davasına ilişkin tutumuna da dikkat çeken Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze'ye yönelik saldırı duruncaya ve abluka kaldırılıncaya kadar İsrail'e ait veya bağlantılı gemilerin, işgal altındaki Filistin limanlarına gidişini veya seyrüseferini engellemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

CENTCOM: ABD SAVAŞ GEMİSİ, HUSİLERİN ATTIĞI SEYİR FÜZESİNİ İMHA ETTİ

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise Husiler tarafından Kızıldeniz'e atılan gemisavar seyir füzesinin USS Gravely savaş gemisi tarafından imha edildiğini duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "30 Ocak günü, saat 23.30 sıralarında İran destekli Husi militanları Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden Kızıldeniz'e doğru bir gemisavar seyir füzesi ateşledi. Füze USS Gravely tarafından düşürüldü. Olayda herhangi bir yaralanma ya da hasar meydana gelmemiştir" denildi.

 

 

Kızıldeniz'de savaş çanları çalıyor! Husiler, ABD savaş gemisini deniz füzeleriyle hedef aldı! ile ilgili etiketler ABD İran Husiler Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.