Kızıldeniz'de bir ilk: ABD ve İsrail'den ortak tatbikat!

İsrail ve ABD donanmaları Kızıldeniz'de ilk kez ortak tatbikat gerçekleştirdi. Savunma ve kurtarma senaryoları üzerine yoğunlaşılan tatbikatta, 'deniz ticaret yollarının korunması' hedefinin gözetildiği ima edildi.

İsrail ve Amerikan donanmaları Kızıldeniz'de ilk kez ortak tatbikat gerçekleştirdi.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz'de ABD Donanmasının Beşinci Filosu ile savunma ve kurtarma senaryolarını içeren ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirildiği belirtildi.

Kızıldeniz'de bir ilk: ABD ve İsrail'den ortak tatbikat!

DENİZ TİCARET YOLLARINI KORUMAYI HEDEFLİYORLAR

Açıklamada, kuvvetler arasındaki işbirliğinin, bölgesel istikrar için deniz ticaret yollarının korunmasını teşvik etmeyi amaçladığı kaydedildi.

DAHA BÜYÜK ORTAKLIKLARIN BİR BAŞLANGICI NİTELİĞİNDE

İsrail Deniz Kuvvetlerinde Tuğgeneral Daniel Hagri yaptığı açıklamada, "Beşinci Filo ile ortaklık, bölgenin güvenliği ve İsrail'in güvenliği için stratejik bir ortaklıktır. Bu tatbikatlar, terör eylemlerini önlemek için denizcilik alanında savunma ve güvenlik çemberlerini genişletecek ve artıracak iş birliğinin başlangıcıdır" dedi.

Kızıldeniz'de bir ilk: ABD ve İsrail'den ortak tatbikat! ile ilgili etiketler ABD İsrail kızıldeniz ilk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.