Kız Kulesi'ne yakışıksız benzetme! SuperHaber algı operasyonlarını ortaya çıkardı

İstanbul'un sembol eserlerinden olan Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından sosyal medyada algı ve operasyon yapmaya çalışan isimlerin hedefi haline geldi.

İstanbul'un sembol eserleri arasında yer alan Üsküdar'da bulunan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi. 

Ancak sosyal medyada tarihi yapıyı bile eleştirip hedef almaya çalışan bir kesim, tamamen algı içerikli bir kare üzerinden operasyona girişti. 

ALGI VE OPERSYON SÜRÜYOR

Kız Kulesi'nde restorasyonun tamamlanmasının ardından 11 Mayıs akşamı açılış yapılacağı duyuruldu.

Açılış öncesinde Kız Kulesi'nde prova amaçlı ses ve ışık denemesi yapıldı. Ancak sosyal medyada bazı isimlerin başlattığı algı operasyonunda, kulenin renkli ışıklandırılmış hali paylaşılarak hadsiz benzetmelerle adeta bir algı operasyonuna imza atıldı.

Kız Kulesi'ne yakışıksız benzetme! SuperHaber algı operasyonlarını ortaya çıkardı

Kız Kulesi'ne yakışıksız benzetme! SuperHaber algı operasyonlarını ortaya çıkardı - Resim : 2

Kız Kulesi'ne yakışıksız benzetme! SuperHaber algı operasyonlarını ortaya çıkardı - Resim : 3

SEMBOL BİR TARİHİ ESERİ BÖYLE KARALADILAR

SuperHaber'den Seçil Balık'ın dendiği bilgilere göre, sosyal medyada algıya neden olan bu görselin gerçeği yanstmadığı ortaya çıktı.

Öyle ki, restorasyon ile yenilenen Kız Kulesi'nin renklendirilmiş ışıklı halinin, 11 Mayıs akşamı gerçekleşecek açılış öncesinde deneme amaçlı yapıldığı ortaya çıktı. 

SuperHaber'in ulaştığı yetkililer, "Etraftaki rengarenk Kız Kulesi fotoğrafları, hazırlanan ışık gösterisinin renk ayarlarının yapıldığı anlarda çekilmiş fotoğraflardır. Renk aralığı, canlılığı vs test edilirken. Sound checkteki seslerin, şarkının kendisi olmadığı gibi bu ışıklar da gösterinin kendisi değil" ifadelerine yer verdi. 

İŞTE KIZ KULESİ'NİN SON HALİ

Bu algı ve karalama operasyonlarının ardından yenilenen Kız Kulesi'nin son hali de paylaşıldı... 

 

 

 

 

 

 

Kız Kulesi'ne yakışıksız benzetme! SuperHaber algı operasyonlarını ortaya çıkardı ile ilgili etiketler Kız Kulesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.