Kıyıya vurmaya başladı! Dokunan zehirleniyor...

Kuşadası Körfezi'nde görülen ve bazıları ölü şekilde karaya vuran Pergelli denizanası ile ilgili bir uyarı yapıldı. Kıyıya vuran denizanaları ölü bile olsa çıplak elle temas edilmemesi gerektiği belirtildi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı açıklamada; “Bugünlerde Kuşadası kıyılarında kıyıya ölü olarak birçok denizanasının vurduğu görülmektedir.

İçlerinde Pelagia noctiluca türü Pergelli denizanasının da bulunduğu çeşitli denizanasının kıyıya geldiği gözlemleniyor. Bu konuda uzman hocalarımızla da görüşerek şu bilgileri aldık." dedi.

CAN YAKABİLİR!

Sürücü, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mor renkli olan bu türlerin çok kuvvetli olmayan zehri vardır. Elle dokunulup yüzle ve gözle temas edilirse biraz can yakabilir. Bu durumda sirke uygulaması işe yaramaktadır. Diğer türler tehlike arz etmeyen denizanalarıdır. Hepsi yerli tür olan denizanalarından mor olan Pergelli denizanalarının, ölü de olsa zehirlerini koruduklarından çıplak elle temas etmemek lazımdır” 

Kıyıya vurmaya başladı! Dokunan zehirleniyor... ile ilgili etiketler Kuşadası Zehir Körfez denizanası mor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.