Kıvırcık Ali kimdir, alevi mi? Ali Özütemiz ölüm sebebi neydi?

Ölümünün 10. yılında anılan Kıvırcık Ali lakaplı sanatçı Ali Özütemiz kimdir sorusu merak edilmekte. Genç yaşında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali’nin ölüm nedeni de araştırılmakta. Peki, Kıvırcık Ali kimdir?

Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Kıvırcık Ali lakaplı sanatçımız Ali Özütemiz ölümünün 10. yılında bir kez daha anılıyor. Genç yaşta yaşamını kaybeden ünlü sanatçının ölüm nedeni de oldukça merak ediliyor.

KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Kıvırcık Ali adı ile bilinen Ali Özütemiz, 11 Ekim 1968 tarihinde Tokat’ın Turhal ilçesinde dünyaya geldi. 11 Ocak 2011 yılında İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde hayatını kaybetti.

Tokat'ın Erenli köyünde dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen Ali Özütemiz’in babası kendisinin doğumundan 37 gün önce hayata veda etti. Çocukluğunda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle uğraşırken aynı zamanda köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde bir takım konserlere katıldı.

Kıvırcık Ali kimdir, alevi mi? Ali Özütemiz ölüm sebebi neydi?

İlkokulu bitirdikten sonra okumayan Özütemiz, 1983'te ağabeyinin desteğiyle İstanbul'a geldi ve burada düğün salonu gibi mekânlarda bağlama çalmaya devam etti. Aynı zamanda piyasaya süremediği ve içindeki şarkıların bazıları ölümünden sonra yayımlanacak olan üç adet de albümünü kaydetti. "Kıvırcık" lakabını burada saçlarının kıvırcık olması nedeniyle aldı.

1995'te iki arkadaşıyla birlikte Grup Turnalar'ı kurdu. 1999'da Özütemiz'in ilk solo albümü Gül Tükendi, Ben Tükendim odlukça büyük ses getirdi. 2000'deki Isırgan Otu ve 2004'teki Üçüncü Gurbet albümleriyle çıkışını devam ettirdi. 2003'te Arzu Şahin ile ortak çalışması olan Düet albümü yayımlanırken 2006 ve 2008'de sırasıyla Geriye Dönün Seneler ve Hepimize Yeter Dünya albümleri piyasaya sunuldu.

11 Ocak 2011 tarihinde Büyükçekmece’de kendi aracıyla geçirdiği bir trafik kazasında 42 yaşında yaşama veda etti. Ölümünün ardından aynı yıl Onbir Bir İkibinonbir / Veda isimli stüdyo albümü yayımlandı ve bu albüm de oldukça büyük ses getirdi.

KIVIRCIK ALİ ALEVİ Mİ?

Kıvırcık Ali lakaplı sanatçımız Ali Özütemiz, Alevi bir köyde dünyaya gelmiştir. Doğar doğmaz karşı köyün büyükleri tarafından Alevi olarak nitelendirildi.

 

Kıvırcık Ali kimdir, alevi mi? Ali Özütemiz ölüm sebebi neydi? ile ilgili etiketler Kıvırcık Ali Alevi Ali Özütemiz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.