Kıvanç Tatlıtuğ hakkında karar açıklandı!

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ hakkında, sahibi olduğu şahıs şirketi vasıtasıyla 2012 ve 2013 yıllarına ait sahte faturaları ticari kayıtlarına işlemek sebebiyle vergi zararına neden olmak suçundan açılan davada karar çıktı. Mahkeme, atılı suçun ünlü oyuncu tarafından işlendiğine dair inandırıcı delil bulunmadığından dolayı Tatlıtuğ'un beraatine karar verdi.

İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanık Kıvanç Tatlıtuğ katılmadı. Tatlıtuğ'un avukatı Bumin Doğruöz ve İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nın Avukatı Elif Karahan duruşmada hazır bulundu.

DURUŞMA SAVCISI BERAAT İSTEDİ

Sanığın cezalandırılmasına yeterli, şüpheden uzak delil bulunmadığı gerekçesiyle mütalaa veren duruşma savcısı, beraatine karar verilmesini istedi.

VERGİ DAİRESİ TATLITUĞ'UN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Şikayetlerinin devam ettiğini, mütalaaya katılmadıklarını belirten İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı avukatı Filiz Karahan ise, "Suç unsurlarının oluştuğu kanaatindeyiz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME 'BERAAT' DEDİ

Atılı suçun sanık Tatlıtuğ tarafından işlendiğine dair her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delil bulunmadığını gerekçe gösteren mahkeme, ünlü oyuncunun beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kıvanç Tatlıtuğ'un Pendik Vergi Dairesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bağımsız Manken ve Modellerin Faaliyetleri isimli şahıs şirketinin sahibi olduğu belirtildi. İddianamede, bu firmanın 2012 ve 2013 yıllarına ait vergi dönemine ilişkin incelemelerde ticari faaliyette bulunmadan faaliyette bulunmuş gibi bazı danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenen sahte faturaları kendi defter ve kayıtlarına işlemek suretiyle kullandığı ileri sürüldü. Şüpheli Tatlıtuğ'un gerçek bir ticari faaliyetinin bulunmamasına rağmen sahte fatura ve irsaliyeleri ticari kayıtlarına işleyerek vergi zararına sebep olduğu savunulan iddianamede, şüphelinin, "Vergi Usul Kanunu'na" muhalefet suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

KIVANÇ TATLITUĞ HAKKINDA

Son olarak 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' filminde Saruhan karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da doğmuştur. Ülkerspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli klüplerde profesyonel olarak basketbol oynayan ve sakatlık sebebiyle basketbolu bırakan ünlü oyuncu, 2002'de Best Model of Turkey yarışmasına katıldı. Yarışmada birinci seçilen Tatlıtuğ, ardından aynı sene yapılan Best Model of the World yarışmasında da birincilik ödülünün sahibi oldu. Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifle Paris'e yerleşen ünlü oyuncu, 1,5 yıl burada yaşadı.

Kıvanç Tatlıtuğ hakkında karar açıklandı!

Fransa’da yaşadığı süreçte gelen dizi tekliflerini değerlendirmek üzere Türkiye’ye dönen Kıvanç Tatlıtuğ, Okan Bayülgen'den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi almıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ hakkında karar açıklandı! - Resim : 2

2005 yılında yayınlanan Gümüş dizinde başrol oynayarak ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştiren Tatlıtuğ daha sonra, Menekşe ile Halil, Amerikalılar Karadeniz'de, Aşk-ı Memnu, Ezel, Sekiz, Kuzey Güney, Kelebeğin Rüyası, Kurt Seyit ve Şura, Cesur ve Güzel, Hadi Be Oğlum, Çarpışma ve Organize İşler: Sazan Sarmalı gibi yapımlarda oynamıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ hakkında karar açıklandı! - Resim : 3

Stil danışmanı Başak Dizer ile Paris'te 19 Şubat 2016’da evlenen Kıvanç Tatlıtuğ, 1.87 metre boyunda ve Akrep burcudur.

Ödülleri:

2009 – 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu – Aşk-ı Memnu
2012 – 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu – Kuzey Güney
2013 – Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu – Kuzey Güney
2013 – 18. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri – Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu – Kelebeğin Rüyası
2014 – 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En iyi erkek oyuncu – Kelebeğin Rüyası

Kıvanç Tatlıtuğ’un rol aldığı diziler ve filmler:

2005 – Gümüş (Mehmet) (TV Dizisi)
2006 – Acemi Cadı (TV Dizisi)
2007 – Amerikalılar Karadeniz’de 2 (Halil) (Sinema Filmi)
2008 – 2009 – Aşk-ı Memnu (Behlül) (TV Dizisi)
2008 – Menekşe ile Halil (Halil) (TV Dizisi)
2010 – Ezel (Sekiz) (TV Dizisi)
2010 – Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
2011 – 2012 – Kuzey Güney (Kuzey) (TV Dizisi)
2013 – Kelebeğin Rüyası (Muzaffer) (TV Dizisi)
2014 – Kurt Seyit ve Şura (Kurt Seyit) (TV Dizisi)
2016 – Siyah Beyaz (TV Dizisi)
2017 – Güzel ve Cesur (Cesur) (TV Dizisi)
2018 – Hadi Be Oğlum (Ali) (Sinema Filmi)
2018 – Çarpışma (Kadir) (TV Dizisi)
2019 – Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (Saruhan) (Sinema Filmi)

 

 

Kıvanç Tatlıtuğ hakkında karar açıklandı! ile ilgili etiketler Kıvanç Tatlıtuğ Başak Dizer vergi kaçakcılığı vergi kaçırmak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.