Kitapları 30 dile çevrilen yazar Wilbur Smith, eşiyle birlikte öldü

Kitapları pek çok dile çevrilen, uluslararası çok satan Kuzey Rodezya doğumlu yazar Wilbur Smith, 88 yaşında hayatını kaybetti. Yayıncısı Bonnier Books yaptığı açıklamada, yazarın, eşi Mokhiniso Smith ile dün sabah Cape Town'daki evinde öldüğünü duyurdu.

Macera ve gizem odaklı hikâyeleriyle tanınan, birçok kitabı Türkçeye de çevrilen yazar Wilbur Smith, dün gece Cape Town, Güney Afrika'daki evinde eşiyle birlikte vefat etti.

Kitapları 30 dile çevrilen yazar Wilbur Smith, eşiyle birlikte öldü

Açıklamada, ''Onun inanılmaz yazılarına değer veren ve inanılmaz maceralarında bize katılan dünya çapındaki milyonlarca hayranına çok minnettarız'' denildi. Açıklamada ölüm nedeni belirtilmedi.

Kitapları 30 dile çevrilen yazar Wilbur Smith, eşiyle birlikte öldü 

WİLBUR SMİTH HAKKINDA

Güney Afrikalı romancı, uzun kariyeri boyunca 49 kitap yayınladı ve dünya çapında 140 milyondan fazla sattı. Kitapları yaklaşık 30 dile çevrildi ve aralarında 1976'da Lee Marvin ve Roger Moore'un oynadığı "Shout at the Devil" de dahil olmak üzere birçoğu film yapıldı.

Macera yazarlığıyla tanınan Smith'in öyküleri, Afrika'nın sömürgeci Afrika'sının doğuşu ve Güney Afrika'daki apartheid dönemi gibi Afrika'nın tarihi simge yapılarını kapsıyordu.

İlk romanı ''When the Lion Feeds'' 1964'te, babasının çiftliğinde büyüdüğü ve sığır yetiştiriciliğinin zorlu yaşamında büyüdüğü kendi deneyiminden ilham aldı. Smith'in diğer en çok satanları arasında Nehir Tanrısı ve Güneşin Zaferi sayılabilir.

Smith'in hayatı, işi kadar hareketliydi, ilham almak için dünyayı dolaştı ve hayatı boyunca 4 evlilik yaptı.

Smith , 2018 yılında kaleme aldığı ''On Leopard Rock'' adlı kitabında hayatının gidişatını ve ''milyonlara zevk veren biri olarak hatırlanmak'' istediğini yazmıştı.

 Kitapları 30 dile çevrilen yazar Wilbur Smith, eşiyle birlikte öldü

 

Kitapları 30 dile çevrilen yazar Wilbur Smith, eşiyle birlikte öldü ile ilgili etiketler Wilbur Smith Mokhiniso Smith cape town
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.