Kitap ve yazara büyük ilgi! Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Avusturya Kültür ve Türk Girişimciler Fuarı, Dornbirn Messehalle‘de devam ediyor. Türkleri buluşturan fuar, bu sene açılışını Avusturya’ya ilk işçi gidişinin 60. yılı olması nedeniyle göç temalı kısa bir film ile yaptı. Avusturya’nın yanı sıra, Almanya, İsviçre ve Fransa’dan da Türklerin büyük ilgi gösterdiği fuara, Türkiye'den ve Avusturya'dan siyaset, kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Avrupa'nın en prestijli fuarlarından biri olarak kabul edilen Dornbirn Kültür, Kitap ve Türk Girişimciler Fuarı devam ediyor.

Kitap ve yazara büyük ilgi! Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor

17.⁠ ⁠AVUSTURYA KÜLTÜR FUARI DORNBİRN’DE AÇILDI

Avusturya İslam Federasyonu tarafından bu sene 17.'si düzenlenen fuar, çarşamba günü itibarı ile Dornbirn Messehalle ziyaretçilere açıldı.

Avrupalı gurbetçi Türkleri buluşturan fuar, cuma günü (3 Mayıs 2024) resmi açılışını gerçekleştirdi. Fuar alanının toplantı salonun da yapılan açılış törenine,  Avusturya’nın yanı sıra Almanya, İsviçre ve Fransa’dan Türklerin büyük ilgi gösterdiği görüldü. 

Fuarının açılışına, Türkiye ile Avusturya'dan, siyaset, kamu görevlilerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldılar.


AVUSTURYA’YA İLK İŞÇİNİN GELİŞİNİN 60. YILI FİLM GÖSTERİMİ İLE ANLATILDI

Fuarın resmi açılışı sunucunun; Dağda dolaşırken yakma kandili, Fersiz gözlerimi dağlama gurbet! Ne söylemez,akan suların dili, Sessizlik içinde çağlama gurbet! adlı şiirinin ardından hafız Remzi Kenar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Avusturya İslam Federasyonu (AİF) Başkanı Yasin Çakmak’ın yaptığı konuşma ile devam etti. Çakmak’ın konuşmasından sonra ise, ”Dedelerimizin göçü hikayesi ve camilerimizin oluşumu” adlı başlığı ile kısa film gösterimi yayınlandı.

Kitap ve yazara büyük ilgi! Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor - Resim : 2


FUARA BÜYÜKELÇİ OZAN CEYHUN VE ÜST DÜZEY KALABALIK DAVETLİLER KATILDI

Fuarın açılışına, Türkiye Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Voralberg Eyaleti Parlamento Başkanı Harald Sondaregger, Avusturya İslam Cemaati Genel Başkanı Ümit Vural, Vorarlberg Eyaleti Meclisi NEOS Grup Başkanı Johannes Grasser, Vorarlberg Eyaleti Yeşiller Partisi Grup Başkanı Eva Hammerer, Bregenz Belediye Başkanı Michael Rıtsch, Dornbirn Belediye Başkanı Julian Fessler, Frastanz Belediye Başkanı Walter Gohm, Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Vahide Aydın,M esse Dornbirn Genel Müdürü Sabine Tıchy, Avusturya Özgürlük Partisi Eyalet Milletvekili Hubert Kınz, Hak Partisi Başkanı Murat Durdu, Gelecek İçin Yenilik Hareketi (NBZ) Başkanı Adnan Dinçer, Vorarlberg Eyaleti Katolik Kilisesi Temsilcisi Katharina Weiss ,İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkan Danışmanı ve Avusturya İslam Federasyonları Sözcüsü Abdi Taşdöğen, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkan Danışmanı Muhammed Turhan, İslam Toplumu Milli Görüş Gençlik Başkanı Furkan Kahraman, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları MYK Üyesi Dr.Mustafa Uyanık, ATİB Genel Başkan Yardımcısı Hamit Öztürk, Avusturya İslam Cemaati eski Genel Başkanı Fuat Sanaç, Avusturya İslam Cemaati Vorarlberg Başkanı Ahmet Ayne, Belçika İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Ünal, İslam Toplumu Milli Görüş Schwaben Bölge Başkanı Davut Koçak, Avusturya Linz İslam Federasyonu ve Başkanı Murat Başer, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Temsilcisi Adnan Wahhoud, Avusturya İslam Cemaati Asyalılar Dini Topluluğu Başkanı Abdul Haşim Mohammed, Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) Vorarlberg Koordinatörü Hasan Taş ,Avusturya Türk Federasyonu Vorarlberg Bölge Başkanı Serdal Altıntaş, Vorarlberg İslam Kültür Merkezleri Birliği Temsilcisi Kenan Gaye,Yediveren Yayın Evi Sahibi Gökhan Alperen Bayrak, gazeteci ve yazar Mevlüt Yüksel katıldı.

Kitap ve yazara büyük ilgi! Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor - Resim : 3

“AVUSTURYA VE TÜRK TOPLUMU UYUM İÇERİSİNDE YAŞIYOR”

Programda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Avusturya İslam Cemaati Genel Başkanı Ümit Vural (IGGÖ) ve Vorarlberg Eyalet Meclis Başkanı Harald Sonderegger konuşma yaptı. Konuşmacılar genel olarak, Avusturya ve Türk toplumunun beraber uyum içerisinde yaşamalarından bahsederek, fuarın önemine değindikleri görüldü.

Konuşmaların ardından fuar açılışına sanatçı Hasan Sertaç Ersöz gurbet türküleri renk katarken, yapılan ikramlar sonrası program sona erdi.

Kitap ve yazara büyük ilgi! Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor ile ilgili etiketler Avusturya
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.