'Kısmi askeri seferberlik' kararı sonrası Rusya'da panik var! Google'da en çok "uçak bileti" aradılar

Rusya Devlet Başkanı Putin'in sabah saatlerinde ilan ettiği 'kısmi askeri seferberlik' kararı sonrası ülkede panik başladı. Askere alınmak istemeyen çok sayıda Rus vatandaşı ülkeden ayrılmaya çalışıyor. Rusların vizesiz seyahat edebildiği Türkiye gibi ülkelere bilet bulunamazken Google'da en fazla aranan terim "uçak bileti" oldu.

Ukrayna'yı işgale devam eden Rusya'dan tüm dünyayı tedirgin eden yeni bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada ülkede 'kısmi askeri seferberlik' ilan edildiğini açıkladı. Putin yaptığı açıklamada "Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. Doğrudan 1999'da SSCB'yi böldüler ve şimdi Rusya için zaman geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek, Batı, Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor" dedi. Öte yandan Putin toprak bütünlüklerini korumak için her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi. Bu sözler Rusya'nın nükleer silah kullanma ihtimalini yeniden gündeme getirdi

300 BİN YEDEK ASKER GÖREVE GETİRİLECEK

Putin'in açıkladığı karar sonrası Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise seferberlik kararının detaylarını duyurdu. Şoygu, seferberlik kapsamında 300 bin yedek askerin çağrılacağını söyledi. Şoygu, Şoygu, Ukrayna’daki savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

SEFERBERLİK KARARI SONRASI PANİK HAKİM

Rusya'da ilan edilen 'kısmi askeri seferberlik' kararı sonrası büyük panik yaşanıyor. Askere alınmak istemeyen çok sayıda Rus ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Rus vatandaşlarının Google' en çok aradıkları terimler "uçak bileti”, “bilet” ve “yurtdışı” oldu.

Aviasales verilerine göre, Rus vatandaşlarının özellikle vizesiz yolculuk yaptığı İstanbul ve Erivan’a tek yönlü uçuş biletleri çarşamba günü tükendi. Yoğun talep nedeniyle 30 bin TL'ye kadar çıkan Moskova-İstanbul uçak biletleri son gelen bilgiye göre 50 bin TL'ye kadar yükseldi.

Moskova ve Tiflis arasındaki seferlerin de dolduğu belirtilirken, artan talep üzerine uçak biletleri fiyatlarında büyük yükseliş yaşanıyor.

Buna göre, Moskova ve Dubai arasında en ucuz bilet normal fiyattan beş misli daha fazla artarak 5 bin dolara ulaştı.

 

'Kısmi askeri seferberlik' kararı sonrası Rusya'da panik var! Google'da en çok "uçak bileti" aradılar ile ilgili etiketler Rusya uçak Google kısmi askeri seerberlik uçak bileti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.