"Kısıtlamalar geri gelebilir"

Ağustos ayından itibaren vaka sayılarında yaşanan artış günlük 2 bin 500 civarında sürerken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan kurallara uymayanlara mesaj var. Kara, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması halinde kısıtlamaların yeniden başlayacağı uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, son dönemde artan vakaların ardından tüm Türkiye'nin merak ettiği "Sıkı kısıtlamalar yeniden gelebilir mi?" sorusuna yanıt verdi.

"YENİ TEDBİRLER ALINABİLİR"

Özellikle havaların soğuduğu veya ani değişim gösterdiği dönemlerde virüslerin insanlardan insanlara geçişlerinin daha kolay olduğunu ifade eden Prof. Kara, "İnsanlar dışarıda biraz daha rahat oluyor. Bir anda dış ortamdaki yaşam şekline adaptayken içeriye aynı rahatlıkla geçebiliyorlar." diye konuştu.

"HER 10 KİŞİDEN EN AZ 9'U MASKE TAKMALI"

Prof. Dr. Ateş Kara, kurallara uyulmazsa yeni tedbirler alınmasının gerekibileceğine işaret ederek, "Her 10 kişiden en az 9'unun maskeli olması ve maskeyi doğru şekilde takıyor olması lazım. Eğer biz bu kurallara uymayı sağlayamazsak, bir şekilde mesafe kuralının uygulamaya girmesi gerekecek. Bu da kısıtlamalar şeklinde olabilir mi, olabilir" dedi.

"Kısıtlamalar geri gelebilir" ile ilgili etiketler maske prof. dr. ateş kara
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.