Kısıtlama öncesi dehşete düşüren görüntü

Yüksek riskli iller kategorisinde bulunan İstanbul vaka ortalamasında olmasa da toplam sayıda tüm illerin katbekat üzerinde. Ancak çok yüksek riskli il kategorisinde olmadığı için alınan karar gereği cumartesi günleri kısıtlama uygulanmıyor. Ancak, günler süren yağışın ardından güneşi gören İstanbullular bugün adeta sokağa döküldü. Beyoğlu'nda ise dehşete düşüren görüntüler kaydedildi. Öyleki İstiklal Caddesi'nde neredeyse adım atacak yer kalmadı. Ne tedbir kaldı, ne de mesafe...

İstanbul'da kısıtlamasız dördüncü cumartesinin bitimine saatler kala Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde adeta bir insan seli akıyordu. 

Üstelik bu bir abartı hiç değil. İstiklal Caddesi o kadar kalabalıktı ki neredeyse adım atacak yer yoktu. Koronavirüs salgını kimsenin umurunda değildi. Vatandaşlar aralarına mesafe koymadan, caddede yan yana, yarım metreden bile daha yakın bir şekilde aşağı yukarı ilerledi. 

Kısıtlama öncesi dehşete düşüren görüntü

Mesafe tedbirinin hiçe sayıldığı İstiklal Caddesi'ndeki birçok kişinin de kalabalıktan yararlanıp maskeyi çıkardığı görüldü. 

Kısıtlama öncesi dehşete düşüren görüntü - Resim : 2

Yaşanan bu kalabalık hakkında konuşan Murat Akdağ isimi esnaf, “Kaç gündür havalar soğuktu biliyorsunuz, malumunuz bugün havalar açtıktan sonra. Yarın da sokağa çıkma kısıtlaması var. Gördüğünüz gibi cadde insanları almıyor. Bunun için insanlar son dakikaya kadar bu anı değerlendirmek istiyor. Ama bu şekilde olmaması gerekiyor, insanların sosyal mesafesini koruyup tedbirli bir şekilde sokağa çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kısıtlama öncesi dehşete düşüren görüntü ile ilgili etiketler İstanbul cumartesi İstiklal Caddesi Beyoğlu kısıtlama mesafe

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.