Kışın kazalar artınca kaportacılarda yoğunluk oluştu

Eskişehir’de yoğun şekilde etki gösteren kar yağışı sonrasında yollarda meydana gelen olumsuz şartlar birçok trafik kazasına neden olurken, artan trafik kazaları kaportacılarda yoğunluk yarattı.

Eskişehir’de yaşanan yoğun kar yağışı sonrasında aşırı soğuk hava, yollarda da buzlanma yarattı. Yağış ve buzlanma bir araya gelince birçok trafik kazası meydana gelirken aracını tamir ettirmel isteyenler kaportacıların kapısını çaldı. Sanayide hizmet veren kaportacılar kış dolayısıyla artan kazalarla yoğun tempoda mesai yapıyor.

30 yıldır kaportacılık yapan Recep Çalışan kış lastiği kullanılmamasının ve dikkatsizliğin kazalara neden olduğunu ifade etti. Karlı ve buzlu yolların etkisiyle trafik kazalarında artış yaşandığını aktaran Çalışan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kar lastiği kullanmayanlar dikkatsizlik sonucu kaza yapıyorlar. Bir de takip mesafesini korumuyor hiç kimse. Soğuktan ve yerdeki buzlanmadan dolayı kazaların sayısı çoğalıyor. Fakat bilinçli bir şekilde kar lastiği kullananlar daha az kaza yapıyor.

Son günlerdeki don olaylarından sonra da kaza sayıları çoğaldı. Kazaların çoğalmasıyla da işlerimiz yoğunlaştı. Kayarak kaza yapan araçlarda genellikle ön ve arka tampon, kapı ve çamurluklar hasar görüyor. Plastik olduğu için soğukta sertleşen ve çarpma etkisiyle kırılan tamponlar genellikle değiştiriliyor. Çamurluklar, kapılar tamir edilebiliyor ve boyanabiliyor.

Kışın kazalar artınca kaportacılarda yoğunluk oluştu ile ilgili etiketler Eskişehir buzlanma trafik kazaları kaporta

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.