Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KSÖ ne zaman bitiyor?

Pandemi döneminde yeni önlemlerin alınması ile beraber vatandaşlar bir kez daha Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili son bilgileri toplamaya başladı. Alınan son bilgiler kapsamında KSÖ’nün bir kez daha uzatılması gündemde. Peki; KSÖ uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bazı son detaylara yer verilmişti. Vatandaşlar ise büyük bir merakla Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) uzatılıp uzatılmayacağını sorgulamaya başladı.

KÇÖ yani Kısa Çalışma Ödeneği bu ay itibarıyla sona eriyor. 3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar TL'lik ödeneğin sağlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak geçtiğimiz seneden bu yana peyderpey uzatılan ödeneğin Mart ayı ile beraber biteceğini ifade etti.

Tüm dünyada toplum sağlığı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen Kovid-19 salgının yıkıcı etkilerini bertaraf etmek için mart 2020'de açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" Paketi ile birçok destek ve teşvik hayata geçildi. Bu kapsamda kısa çalışma uygulamasından yararlanma şartları da kolaylaştırıldı.

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı
Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Bu süreçte, kısa çalışma ödeneği hem işçi hem de işverenin kurtarıcısı olurken, ödenekten yararlanma imkanı da dönem dönem uzatılarak bugüne kadar geldi.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında 3,7 milyon çalışana 2020 yılında 27 milyar lira, bu yılın ilk iki ayında ise 5 milyar lira olmak üzere toplam 32 milyar lira ödeme yapıldı.

Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında etkin kullanılan kısa çalışma ödeneği, her ay başında ödenek almaya hak kazananların hesabına yatıyor. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılıyor. Mart ayı kısa çalışma ödeneğinin 5 Nisan tarihine kadar hesaplara yatması bekleniyor.

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KSÖ ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler kısa çalışma ödeneği KSÖ
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.