Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman son?

Tüm dünyayı etkileyen, ülkemizde de görülen koronavirüs nedeniyle bazı tedbirler alındı. Tedbirlerin yanında işten çıkarılmak yasaklanırken çalışmaya ara veren şirketler için kısa çalışma ödeneği sistemi getirildi. Buna göre belirli şartları taşıyan iş yerleri için kısa çalışma ödeneği desteği veriliyor. Koronavirüs etkisini göstermeye başladıkça kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman son? Gibi sorular merak ediliyor.

Ülkemizde koronavirüse karşı başarılı bir mücadele verilmeye devam ediliyor. Koronavirüs vaka sayısı bazen azalırken bazen de artabiliyor. Bilim kurulunun toplanması ile alınan kararlar doğrultusunda tedbirler arttırılıyor ya da azaltılıyor. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren konulardan birisi de kısa çalışma ödeneği. İlk üç aylık süreçte kısa çalışma ödeneği hesaplara yatırıldıktan sonra önümüzdeki aylardan ne olacağı merak ediliyordu. Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman son? Sorularının yanıtlarını açıklayacağız.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Bir işyerinde çalışma saatlerinin geçici nedenlerle en az üçte birinin azalması veya işyerinde faaliyetlerin tamamen durdurulması sebebi olarak genel ekonomik, sektörel, kriz, zorlayıcı etkenlerin olması durumunda işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan uygulamaya kısa çalışma ödeneği deniyor. Mart ayı itibariyle hayata geçirilen sistem üç aylık süreci doldurmasıyla beraber yeniden gündeme geldi. Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı? Sorusu merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresinin 1 ay daha uzattıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek." diye konuştu. Bu açıklamadan sonra kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzamış oldu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN SON?

Haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 29 Haziran günü ödenmeye başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneğinin 29 Haziran günü ödeneceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarından sonra kısa çalışma ödeneği temmuz ayı boyunca da verilmeye devam edilecek. Buna göre ağustos ayına kadar kısa çalışma ödeneği alınmaya devam edilecek.

Kısa çalışma ödeneği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre yapılmaktadır. Yani:

0 olanlara 29 Haziran’da,

2 olanlara 30 Haziran’da,

4 olanlara 1 Temmuz’da,

6 olanlara 2 Temmuz’da,

8 olanlara ise 3 Temmuz

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman son? ile ilgili etiketler kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı Kısa çalışma ödeneği ne zaman son kısa çalışma ödeneği
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.