İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 3 Eylül'den itibaren ödenecek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren ödeneceğini açıkladı. Peki, Kısa çalışma ödeneği süresi uzadı mı? Hesaplara ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül’den itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki, Kısa çalışma ödeneği süresi uzadı mı? İşte detaylar...

KİMLİK NUMARALARININ SON HANESİNE GÖRE YATIRILACAK

Bakan Selçuk açıklamasında, “ Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 3 Eylül’den itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi.

IBAN BİLGİSİ OLAMAYANLARA PTT ÜZERİNDEN YATIRILACAK

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2-4 olanlara 3 Eylül’de, 6-8 olanlara 4 Eylül’de ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZADI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işleri durma noktasına gelen iş yerleri ve çalışanlara yönelik 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren Normalleşme Desteği ile de istihdamı korumaya devam edecek.

1 Temmuz 2020'ye kadar kısa çalışma ödeneğine veya nakdi ücret desteğine başvurmuş özel sektör iş yerlerindeki kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteğinden faydalandırılan sigortalılar, normal çalışma düzenine geçmeleri halinde Normalleşme Desteği'nden yararlanabilecek.

İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 3 Eylül'den itibaren ödenecek ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneği işsizlik ödemesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.