Kış nihayet kapıya dayandı! Meteoroloji kar yağacak illeri açıkladı! O illerde yoğun kar yağışına karşı alarm verildi!

Son yılların en kurak kışını yaşayan Türkiye’de bazı bölgelerde kar yağışları bekleniyor. Hafta sonunda birçok ilde kar yağışı olabileceği aktarıldı. Meteorolojiden o illere uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde hava tahminlerine ilişkin yeni detaylar aktarıldı. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Öte yandan son yılların en kurak kışını geçiren Türkiye’de önümüzdeki günlerde kar yağışı beklendiği aktarılıyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği aktarıldı. Özellikle söz konusu yağışların Güney ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetlenebileceği ifade ediliyor. İç ve doğu kesimlerde ise sis ve pus görülmesi bekleniyor.

BİRÇOK İLDE KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Cumartesi günü itibariyle İç Anadolu Bölgesi’nde, Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray’da karla karışık yağmur görüleceği tahmini yapıldı. Sivas ve çevresinde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu’da ise Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Hakkari, Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzincan ile Erzurum’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Pazar günü ise Batı Akdeniz’in kuzey bölümü ve İç Anadolu’nun iç kesimlerinde bulutlu ve kalan kısımlarda yağışlı hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava durumu raporunda cumartesi günü yurdun tamamında yağış görülecek. İç ve doğu kesimlerde kar, kalan yerlerde ise yağmur görünümü olduğu ifade edildi.

İSTANBUL’DA KAR BEKLENİYOR!

Kış nihayet kapıya dayandı! Meteoroloji kar yağacak illeri açıkladı! O illerde yoğun kar yağışına karşı alarm verildi!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde kuraklık oldukça arttı. Avrupa’daki yüksek basınç ise Türkiye’de yağış olarak kendini göstereceği ifade ediliyor. İstanbul’da şubat ayının ilk haftasında kar yağının beklendiği ifade edildi.

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan tarafından yapılan değerlendirmede, İstanbul’da özellikle 4 Şubat’ta kar yağışı olabileceği uyarısı yapıldı. Art arda gelecek ve devamı olabilecek yağışlara dikkat çeken uzmanlar, 27 Ocak – 10 Şubat arasında sıklıkla yağış görüleceği ifade edildi. Ayrıca yoğun kar yağışı olabilecek illere de dikkat çekildi.

Kış nihayet kapıya dayandı! Meteoroloji kar yağacak illeri açıkladı! O illerde yoğun kar yağışına karşı alarm verildi! ile ilgili etiketler kış hava durumu İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.