‘KIRMIZI LİSTE’DEKİ PKK’LI BÖYLE VURULDU!

SuperHaber programcısı - Gazeteci Metehan Demir, PKK'nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adlı Murat Kalko’nun etkisiz hale getirildiği operasyonun detaylarını anlattı…

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK'nın kanlı eylemlerine  başlamasının yıl dönümü olan 15 Ağustos'ta yeni bir eylem hazırlığında olan teröristleri etkisiz hale getirdi.  

‘KIRMIZI LİSTE’DEKİ PKK’LI BÖYLE VURULDU!

PKK Başkanlık Konseyi’ üyesi ve örgütün silahlı kanat sorumlusu PKK elebaşı Murat Karayılan'ın bizzat saldırı talimatı verdiği örgütün kritik yapılanmalarına mensup teröristler sahadaki MİT ajanlarının yakın takibine alındı.

Bu kapsamda PKK'nın Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adlı Murat Kalko'nun Türkiye'de saldırı gerçekleştirmek amacıyla komutası altındaki silahlı teröristleri harekete geçirmek üzere hazırlandığı öğrenildi. Bunun üzerine Agit Garzan kod adlı teröriste yönelik çalışma başlatıldı ve akabinde de sorumlusu olduğu Hakurk alanında 11 Ağustos'ta etkisiz hale getirildi.

‘KIRMIZI LİSTE’DEKİ PKK’LI BÖYLE VURULDU! - Resim : 2

Öte yandan, sansasyonel eylemlerin lojistik ve taktik hazırlığını planladıkları anlaşılan diğer iki PKK hücresi de yakından izlendi. PKK'lıların meskun mahal yerlerinden uzaklaşmalarıyla birlikte 13 ve 14 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen iki farklı operasyonla, sansasyonel eylem planlayan üst düzey 6 PKK özel güç ve istihbarat mensubu daha etkisiz hale getirildi. 

‘KIRMIZI LİSTE’DEKİ PKK’LI BÖYLE VURULDU! - Resim : 3

“BU OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLMESEYDİ 15 AĞUSTOS, TÜRKİYE’NİN KANA BULANDIĞI BİR GÜN OLACAKTI” 

Operasyonun önemine dikkat çeken Metehan Demir, bu operasyon gerçekleştirilmeseydi 15 Ağustos’un acı bir gün olarak tarihe geçebileceğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin 3 farklı yerinde çok büyük eylemler yapılacaktı. Bu yerler ve eylemi gerçekleştirecek isimler istihbarat birimleri tarafından tespit edilmiş, gereken önlemler alınmıştı. Türkiye uzun süreden beri oluşturduğu terör listeleriyle belirlediği PKK’nın üst düzey isimleri için ayrı ayrı takip birimleri oluşturmuştu. Bunların sivilleri kendilerine canlı kalkan olarak kullandığı süreçler takip edilerek, kullanmadıkları ilk anda operasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu son operasyon da aynı şekilde 11 Ağustos akşam üstü saatlerinde gerçekleşen bir operasyon” dedi.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘KIRMIZI LİSTE’DEKİ PKK’LI BÖYLE VURULDU! ile ilgili etiketler PKK Metehan Demir MİT Barış Özkan Murat Kalko

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.