Kırmızı kategorideki kentte yeni kısıtlama

100 bin kişide 282,14 vaka ortalamalası ile kırmızı kategoride yer alan çok yüksek riskli iller arasındaki Giresun'da tedbirler sıkılaştırılıyor. Bu çerçevede Valilik yeni bir kısıtlama kararı aldı. Buna göre, kent genelinde 100 metrekareden büyük tüm işyerleri, işletme, fabrika ve benzer mekanlara girişte HES kodu sorgulaması yapılacak. Riskli görülen kişiler ise kolluk güçlerine bildirilecek.

Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Enver Ünlü başkanlığında toplanarak kentteki çok yüksek vaka ortalamalarının düşürülmesi için alınacak önlemleri görüştü.

Kurul, il genelinde 100 metrekare üzerinde bulunan tüm iş yerleri, işletme, fabrika ve benzeri yerlere girişlerde çalışan, müşteri ayrımı yapılmaksızın HES kodu sorgulaması yapılması yönünde karar verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, HES kodu yüksek riskli ve riskli olan kişilerin kolluk kuvvetlerine bildirileceği belirtildi.

Açıklamada, kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince para cezası verileceği kaydedildi.

Aykırılık durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Kırmızı kategorideki kentte yeni kısıtlama ile ilgili etiketler Giresun hıfzısıhha pandemi kırmızı vaka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.